Sterrenwacht Corona Borealis in Zevenaar.
Sterrenwacht Corona Borealis in Zevenaar.

Lezing over toepassing van zonne-energie

Algemeen

ZEVENAAR - Bij Sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 in Zevenaar wordt vrijdag 18 november om 20.00 uur een lezing gegeven door Henk Meuter over de toepassingen van zonne-energie. 

Er wordt onder meer ingegaan op de werking van zonnecellen en de ontwikkelingen voor verbetering van het rendement van deze cellen. Na  afloop van de lezing kan bij helder weer door de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Entree 5 euro per persoon. 

7000 maal

“De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Elke dag geeft de zon 7000 maal meer energie aan de aarde dan de hele aardse bevolking die dag gebruikt. Daarbij ‘de zon komt voor niks op’. Zonne-energie is dus goedkoop. Op dit moment is de stroomvoorziening door zonnecellen nog maar 2% van alle energieverbruik. Er is nog een lange weg te gaan”, aldus Ben Tabor, secretaris Corona Borealis. “Er zijn in de toekomst veel toepassingen mogelijk en Nederland zit in de top qua kennis over deze zaken. In zonnecentrales kan men waterstof produceren.
Deze waterstof kan men mengen met 10% aardgas en op koken. Ook kan men waterstof inzetten voor verkeer zoals vrachtwagens, schepen, personenauto’s.”