Gasten van de Zonnebloem afdeling Zevenaar-West maken herfststukjes onder leiding van Edith Lamers.
Gasten van de Zonnebloem afdeling Zevenaar-West maken herfststukjes onder leiding van Edith Lamers. Foto: Jaap Huissoon

Workshop bloemschikken voor gasten van de Zonnebloem

Algemeen

ZEVENAAR - Gasten van de Zonnebloem afdeling Zevenaar-West hebben onlangs deelgenomen aan een workshop bloemschikken. Er was na afloop veel enthousiasme over de workshop en het resultaat.

Door Piet van Breukelen

Toen de vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling het verzoek kregen eens te informeren of er belangstelling zou zijn voor een cursus bloemschikken met het accent op het maken van een herfststukje, gaf de activiteitencommissie aan dat de workshop alleen kon doorgaan als zich minimaal tien gasten zouden opgeven.

De activiteitencommissie was zeer verrast door het grote aantal inschrijvingen. Maar liefst 27 gasten wilden naar de locatie Ons Huis aan de Dokter Honingstraat komen. De workshop werd gegeven door Edith Lamers van Bloemsierkunst uit Loo. 

Iedereen keek zijn ogen uit naar de enorme hoeveelheid bloemen die op de tafels kwam te liggen om een fleurig herfstbakje te maken. Edith heette iedereen van harte welkom met de woorden: “Zo lieve mensen, we zullen vanmiddag de bluumkes eens mooi buute zetten.” De toon was daarmee gezet en nadat zij nog een paar technische aanwijzingen had gegeven, kon het serieuze werk beginnen en werd er enthousiast aan het herfststukje gewerkt. Edith kreeg hulp van een paar vrijwilligers maar moest zelf de meeste vragen beantwoorden en hier en daar letterlijk een handje helpen.

Tevreden gasten en vrijwilligers

Vrijwilligster Ria van den Dungen genoot van de gezellige sfeer en was verbaasd over de prachtige bloemstukjes die gemaakt werden. Datzelfde gold voor de 78-jarige Diet Berntssen, die zich als vrijwilligster ruim 30 jaar heeft ingezet voor de Zonnebloem en nu als gast deelnam aan deze activiteit. “Ik merk nu dat ik als gast eigenlijk meer contact heb met de ander gasten dan toen ik nog vrijwilligster was. Toen voelde ik me verantwoordelijk voor mijn gasten. Nu voel ik me veel meer relaxed en geniet ik volop van de activiteit. Het was allemaal zo heerlijk ongedwongen.”

Al met al kan Jaap Huissoon als aanjager van de activiteitencommissie terugzien op een prachtige middag. Iedereen ging met een kleurrijk herfststuk naar huis.