Afbeelding
Foto: ik heb toestemming van Harry Leijten om deze foto te gebruiken.

Lezing over John F. Kennedy bij Senior Actief

Algemeen

OUD-ZEVENAAR - Op donderdagavond 24 november geeft Harry Leijten via een PowerPoint presentatie een lezing, met daarin een aantal bijzondere wetenwaardigheden uit de Kennedy-geschiedenis en over het presidentschap van John F. Kennedy bij Senior Actief.
Harrie Leijten komt uit Wehl. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het presidentschap van John F. Kennedy. In 1974 is hij gestart met een verzameling over John F. Kennedy en zijn familie. Dat is uitgegroeid tot een rijk bezit van onder meer 1600 boeken, honderden dag-, week- en maandbladen, verkiezingsitems, munten, postzegels, posters, etcetera. Dat is allemaal ondergebracht in een speciale “Kennedy-kamer”. De manier waarop het Nederlands volk reageerde op de dood van president Kennedy maakt veel indruk op Harry. De bijzondere relatie tussen het Nederlands volk en Kennedy heeft Harry samengebracht in een boek “De betekenis van John Fitzgerald Kennedy voor Nederland”.

De lezing wordt gegeven bij Thoen & Thans en begint om 19.30 uur. Voor leden van Senior Actief is de toegang gratis, niet-leden betalen € 5,00. Opgeven voor deze avond kan tot 19 november bij Ria Lentjes (06-30043648), ria@senioractief.com.