Mex Jansen in zijn BMW M6 GT3
Mex Jansen in zijn BMW M6 GT3 Foto:

Autocoureur Mex Jansen: 'Ik heb veel
van mijn vader geleerd'

vervolg van voorpagina
Toch blijft de toekomst ongewis. “Dit is de grootste toerwagenklasse in Nederland, er komt niets na. Bart en ik steken er bovenuit. Je hebt meer tegenstand nodig, zodat je jezelf kunt meten. In Duitsland bijvoorbeeld heb je veel meer kampioenschappen, zodat je kunt doorstromen.
Je hebt daar bijvoorbeeld de BMW M2 Cup. Iedereen rijdt dan met dezelfde auto, type, gewicht en pk. De coureur maakt dan echt het verschil. Of ik ga dat doen of nog een jaartje in Nederland blijven en afwachten wat er gebeurt. Lachend: “Ik heb nog de tijd.”
Met school, het Beekdal Lyceum in Arnhem, heeft hij goede afspraken gemaakt. “In principe houden we het normale rooster aan.”
Resteert de cruciale vraag: wat maakt iemand een geweldige autocoureur? Gedecideerd: “Natuurlijk moet je talent hebben en veel trainen. De beste coureur is die diegene die het beste vermogen heeft om zich snel aan te passen aan een nieuwe raceomstandigheid.”


Jay Jay's Border Jazzmen in kerk in Lathum

LATHUM - De bezoeker van de culturele avonden van de Vrienden van de Lathumse Kerk weet dat het podium, net als het kerkje zelf, klein en knus is. En dat podium zal op vrijdag 18 november extra vol staan, want dan komt Jay Jay's Border Jazzmen op bezoek.  

Jay Jay's Border Jazzmen is een soepel swingend jazzorkest dat speelt in een eigen, frisse stijl. Met Close harmony-zang spreekt Jay Jay's Border Jazzmen een breder publiek aan dan alleen pure Dixiland minnaars. Al ruim twintig jaar lang zoeken de jazz-mannen de grenzen (de 'Borders') van de jazz op. Met onder andere country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 12,50. De entree is inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze. 
Een plek reserveren kan via e-mail vrienden@kerklathum.nl onder vermelding van ‘Jazzmen'.