Afbeelding
Foto:

Sinterklaasactie minibieb De Schatkist van start

ZEVENAAR - De sinterklaasactie bij minibieb De Schatkist start op 5 november aan de J.P Coenstraat 7 in Zevenaar.

Dan mag iedereen weer kinderen opgeven voor een leuk, gratis sinterklaaspakketje: eigen kinderen, kleinkinderen, vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes, buurtkinderen, kortom iedereen van nul tot en met achttien jaar. Meedoen kan gewoon door hun naam en leeftijd via facebook minibieb De Schatkist op te geven, of op een briefje in de brievenbus doen.Ieder kind mag natuurlijk maar één keertje op gegeven worden, dus als je voor het kind van iemand anders aanvraagt, graag even navragen of hij of zij al opgegeven is. De volgende dag, ligt er dan een mooi pakketje voor ze klaar, die de volwassenen op mogen halen tussen 10.00 en 17.00 uur bij het officiële uitgiftepunt. De minibieb kijkt niet naar inkomsten, geloof, haarkleur of wat iemand het liefst op zijn boterham eet. De minibieb is er voor alle kinderen. Dus voel je niet bezwaard om aan te vragen want het is juist de bedoeling om zoveel mogelijk kinderen te bereiken om ze op deze manier hopelijk wat meer te kunnen laten lezen en met boeken in contact te brengen.
Voor de mensen uit de omgeving die de pakketjes liever in hun eigen dorp willen ophalen is die mogelijkheid er, maar die pakjes kunnen pas na 28 november opgehaald worden. Wil je eerder het pakketje in huis hebben dan mag je het gewoon in Zevenaar op komen halen.
Bij het doorgeven van de namen en leeftijden mag je ook vertellen je het wilt ophalen. Plaatsen waar dat kan zijn: Giesbeek, Loo, Westervoort, Herwen, Duiven, Lobith, Tolkamer, Doesburg, Pannerden en Tuindorp (Tolkamer). Het adres en de ophaaltijden krijg je in mijn antwoord. Als je me een persoonlijk berichtje via facebook stuurt, krijg je altijd antwoord. Daarin staat een nummer dat je moet opgeven als je de pakketjes komt ophalen. Ook hangen op de voordeur papiertjes die ook gebruikt mogen worden om kinderen op te geven.

Dit alles is mogelijk gemaakt door mensen die spontaan hielpen en gedoneerd hebben: Debby, zij maakte bijna 2000 prachtige naamlabels, Albert Heijn, Jumbo Zonnemaat, Jumbo centrum, Plus Lobith en Plus Zevenaar, Rebers Boek & Buro, De kringloop Zevenaar, DsSmiths papierfabriek, uitgeverijen Rubinstein en Zwijsen, Speelgoedbeurs De Mengelmoes, Jeanette, de secretaresse van Sinterklaas en natuurlijk Sinterklaas.