Filmavond spirizin Lobith

LOBITH - Op 5 oktober organiseert de commissie spirizin in de protestantse kerk van Lobith  de film 'Fietsendieven' van Vittorio de Sica, aanvang 19.30 uur. 

De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten. Iedereen is welkom. Bezoekers krijgen wat te drinken en belangrijk is ook het gesprek na afloop van de film. Ladri di Biciclette is de originele benaming van de film, die uit 1948 dateert, maar verrassend genoeg heel actueel is.
In 'Fietsendieven' struinen Antonio Ricci en zijn zoontje Bruno de hele lange dag door de straten van Rome struinen, op zoek naar de fiets die werd gestolen. De film heeft diverse lagen, die samengesmeed worden tot één geheel. De arbeidersklasse die slechts moeizaam het hoofd boven water kan houden, de relatie tussen een man en zijn zoon, het geloof in het bovennatuurlijke of de hypocrisie van de kerk, het zit allemaal in deze film en alles heeft z'n plek. Juist in deze tijd van opkomende onzekerheid en armoede ook in Nederland, misschien een indringend ethisch appel om naar rechtvaardigheid te streven in plaats van liefdadigheid.