Kjeld Vosjan: "Ontdek de ZevenAardigheden"
Kjeld Vosjan: "Ontdek de ZevenAardigheden" Foto:

Centrum Zevenaar lanceert de ZevenAardigheden

ZEVENAAR - Maandag 12 september hebben ondernemers, vastgoedeigenaren, centrumbewoners en gemeente nagedacht over de verdere aanpak van het Zevenaarse centrum. Tijdens de avond zijn de ZevenAardigheden van het centrum gepresenteerd.

De afgelopen maanden is er door een koplopersgroep veel werk verricht ter voorbereiding en om tot een kapstok te komen. Deze kapstok, ‘Ontdek de ZevenAardigheden van ons centrum' geeft voor de komende jaren structuur en herkenbaarheid. 
De ZevenAardigheden op een rijtje: Gewoon bijzonder Bijzonder gewoon, Bruisend voor jong & ouder, Vaardig en veelzijdig, Hartelijk tot ziens, Met elkaar voor elkaar, Op z'n bourgondisch en aardig voor de Aarde.

Vier hoofdthema's

In een actieplan zijn in vier hoofdthema's (Evenementen & Acties, Marketing & Communicatie, Facilitaire voorzieningen en Buitenruimte) meer dan dertig projecten en acties beschreven. Op 12 september konden de aanwezigen nog meer projecten en acties aandragen, maar vooral ook aangeven waar volgens hen de prioriteiten zouden moeten liggen.
Centrummanager Kjeld Vosjan vertelt hierover: "De ZevenAardigheden van ons centrum zijn volgens mij goed ontvangen. Voor ons was de avond een bevestiging dat we met de koplopersgroep een goede basis te pakken hebben. Nu moeten we ook zien dat we tot uitvoering komen en de koers vast zien te houden. Daarom is de prioritering ook zo belangrijk, we kunnen niet alles tegelijk. Eén ondernemer riep terecht: marketing is leuk, maar het centrum zelf moet ook verbeterd worden.' Daarom wordt er in vier werkgroepen verder gewerkt aan de uitvoering. Daarbij richten we ons niet alleen op marketing en communicatie, maar juist ook op de uitstraling en het functioneren van het centrum”.

Zevenaars DNA

Ook wethouder Economische Zaken Arthur Boone was aanwezig tijdens de avond: “Het was mooi om te zien dat er met zoveel energie werd gewerkt aan het prioriteren van de acties. Ik heb vanuit mijn rol als wethouder al mooie zaken gezien waar we, gezamenlijk met de ondernemers, mee aan de slag kunnen. Dat is bijvoorbeeld door met elkaar te kijken naar logische routes, entreegebieden en hoe we ons DNA zichtbaarder kunnen maken”.