Mantelzorgcafé, niet zomaar een café!

ZEVENAAR - Het mantelzorgcafé in Zevenaar zet op maandag 3 oktober opnieuw de deuren open voor alle mantelzorgers in Zevenaar en omgeving.

Het thema van deze avond is ‘sociale netwerk.’ De avond in de Hooge Bongert begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Het mantelzorgcafé is niet zomaar een café. Het is de´ ontmoetingsplek vo´o´r en do´o´r mantelzorgers, een fijne en vertrouwde plek waar bezoekers zijn of haar hart kan luchten, want iedereen herkent de situatie of gevoelens van onzekerheid, frustratie en eenzaamheid en kan elkaar simpel helpen door ervaringen te delen, onder andere over hoe zij hebben leren omgaan met spanning en stress, of informatie & tips uit te wisselen over de verschillende vormen van mantelzorgondersteuning. Er wordt mantelzorgers dus me´e´r geboden dan alleen een gezellige ontmoetingsplek waar je een kopje koffie of thee kunt drinken.
De begeleiders Fred, Willeke en Rianne bieden emotionele steun en zijn aanspreekbaar voor de andere vraaggebieden van mantelzorgondersteuning: informatie en advies, persoonlijke begeleiding, educatie, praktische hulp, vervangende zorg, financie¨le ondersteuning en materie¨le hulp. Zij dragen zorg voor een juiste verwijzing, want mantelzorgers mogen niet met een kluitje in het riet gestuurd worden. Het thema op 3 oktober is ‘Sociale netwerk’. Voor mensen met een zorgbehoefte en hun mantelzorgers is ‘sociaal netwerken’ belangrijk. Het gesprek gaat met name over het onderhouden, versterken of uitbreiden van het sociale netwerk. Op maandag 7 november is het thema ‘keuze uit aanbod zorgverzekeraars’.