Laurens met gitaar. (Foto: R. J. Huldman)
Laurens met gitaar. (Foto: R. J. Huldman)

Open Dag Hobbycentrum de Liemers: uitzonderlijke werkstukken

Algemeen

ZEVENAAR - Hobbycentrum de Liemers aan de Marconistraat 20 in Zevenaar opent zaterdag 8 oktober de deuren voor een Open Dag en toont wat allemaal mogelijk is. Belangstellenden en creatievelingen zijn welkom van 11.00 tot 16.00 uur.

Tijdens de lockdown is van de nood een deugd gemaakt vertelt Richard Huldman namens het bestuur van Hobby centrum De Liemers. “Enkele leden hebben in die rustige periode bergen werk verzet. De binnenruimten hebben een ware metamorfose ondergaan. Ook aan de buitenkant is veel opgeknapt. Verder zijn veel plannen gemaakt en veel ideeën uitgevoerd, vooral om het verenigingsverband te behouden. Zo zijn tientallen 3D-schilderdoeken beschikbaar gesteld die door leden in ware kunstwerken zijn omgezet. Deze verfraaien nu de entree en zithoek van het hobbycentrum”, aldus Richard Huldman.
Glass fusion
Ook vernieuwende ideeën zijn uitgewerkt. Glass fusion (het versmelten van stukjes glas tot bijvoorbeeld een sieraad) kan sinds de ‘heropening’ en voor boetseren/keramiek verkeren de plannen in een vergevorderd stadium.

‘Eenheid in verscheidenheid’

“Direct na de lockdown vonden velen snel weer hun draai”, vervolgt Huldman. “De gezelligheid, inspiratie, creativiteit en samenwerking was er direct weer. Het hobbycentrum, de vereniging, bleek springlevend en kwam tot bloei. Zo maakten veel leden een kunstwerkje van tien x tien centimeter. Uiteindelijk is van honderd kunstwerkjes één harmonieus kunstwerk samengesteld. Dit toont de grote verscheidenheid aan vaardigheden, creativiteit en enthousiasme. Een mooi kenmerk van de vereniging: ‘eenheid in verscheidenheid’. Het kunstwerk is te bewonderen in de hal van het hobbycentrum.”
De goede, gezellige, stimulerende sfeer leidde volgens Huldman ook tot uitzonderlijke werkstukken. “Zo is een prachtige elektrische gitaar gebouwd, die een mooi geluid voortbrengt. Tijdens de komende Open Dag zal deze te zien én te horen zijn!”

Troon

“Zonder andere leden tekort te doen, wil ik nog één werkstuk vermeden, namelijk dat delen/resten van een (dode) wilg zijn ‘omgetoverd’ tot een zetel en zo u wilt tot een troon. Deze is ook te zien tijdens de Open Dag. Naast de hierboven genoemde werkstukken worden veel prachtige creaties getoond: schilderijen, aquarellen, beelden van hout en steen, andere werkstukken van hout (stoelen, verlichting, speelgoed, sierstukken).
Kom en verwonder u over wat in het groeiende en bloeiende Hobbycentrum De Liemers wordt gecreëerd.”