Arthur Boone (derde van links) met collegacollegeleden
Arthur Boone (derde van links) met collegacollegeleden Foto:

'Compleet in diversiteit'

vervolg van voorpagina

Hete hangijzers ziet Arthur Boone juist als uitdagingen. Neem het vaststellen van het bestemmingsplan Verhuellweg en een nieuwe visie op het vastgoedbeleid in de gemeente Doesburg. Allemaal konden ze afgevinkt worden. En dat allemaal in coronatijd. Net als de ontwikkeling van het Canon van Doesburg. Mede dankzij de inspanningen van Boone kon recent met een subsidie van 100.000 euro van de provincie een begin gemaakt worden met een permanente expositie in de gewelven van het Arsenaal. Over paradepaardjes gesproken: de oprichting van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling (M.G.R) in het sociale domein in 2017, waarin elf gemeenten, ook Zevenaar, samenwerken vond onder zijn vleugels plaats.

Veelzijdige gemeente

Hij vindt dat Zevenaarders wel meer mogen laten zien hoe trots ze op hun gemeente zijn. “Door de fusies met Rijnwaarden en Angerlo staat er nu een prachtige, veelzijdige gemeente. Als je ziet wat een dorp als Spijk doet, prachtig. En ga eens kijken in Giesbeek, waar een moderne jachthaven ligt. Twee weken terug was ik op Dreamfields. Geweldig dat zo’n evenement binnen onze gemeentegrenzen plaatsvindt. Je gaat van het ene uiterste naar het andere. In de grotere context van de Liemers zie je dat ook. Sjef van Groningen vatte dat ooit mooi samen: ‘compleet in zijn diversiteit.’”

Toeristisch volwassen worden

In het vermarkten van Zevenaar als toeristische trekpleister ziet Boone veel potentie. Hij noemt dat proces ‘toeristisch volwassen worden.’ “Je moet keuzes moeten maken waar je als gebied voor gaat. Wat is het belangrijkste?” Hij kopt de voorzet meteen in: “In mijn ogen is dat de Limes, onze Romeinse geschiedenis. Deze streek is het grootste archeologische monument van Nederland en is sinds 2021Unesco werelderfgoed. Zevenaar ligt zo strategisch. Dat zou wel eens de paraplu kunnen waar we alles aan op moeten hangen.”