Afbeelding
Foto:

Ontdek vele mogelijkheden op het gebied van historie bij Kunstwerk!

Onze rijke historie en wereldliteratuur hebben veel te bieden om over te praten én van te leren. Bij Kunstwerk! worden er lezingen gegeven door vakmensen die met passie hun kennis delen. Ook het filosofisch café biedt ruimte om met elkaar de zienswijze op levensvragen te ontdekken. Het aanbod van Kunstwerk! is breed en er is altijd ruimte voor discussie. Ontdek waar jij het meeste plezier uithaalt. 

Kunstgeschiedenis: 

de vrouwen in de Eregalerij van het Rijksmuseum.
Aan de hand van het leven en werk van drie vrouwelijke kunstenaars uit de zeventiende eeuw ga je op ontdekkingsreis door een bijzondere periode in de Nederlandse schilderkunst waarvan weinig schilderen van te zien zijn in de musea. De Nederlandse kunstenaressen Judith Leyster, Gesina ter Borch en Rachel Ruysch waren in de zeventiende eeuw beroemd, maar raakten daarna snel vergeten. Omdat ze een vrouw waren. Nu staan ze weer in de spotlights en hangt hun werk in de Eregalerij van het Rijksmuseum.

In deze cursus maak je kennis met meester-schilder Leyster, de eerste vrouw met een eigen atelier, de talentvolle tekenares en aquarelliste Ter Borch en de beroemde bloemstillevens van Ruysch.

Marianne Kasteel neemt je vanaf dinsdag 4 oktober 2022 om 13.30 uur twee uur mee in deze historie. De totale cursus bestaat uit 5 lessen.

Kijk op www.liemerskunstwerk.nl voor het complete aanbod.