De Zonnebloemgasten vermaakten zich uitstekend
De Zonnebloemgasten vermaakten zich uitstekend Foto:

Eindelijk weer busreis voor de Zonnebloemgasten

ZEVENAAR - Gasten en vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West konden vorige week eindelijk weer eens genieten van dagje uit. En dat was volop het geval in Luttelgeest, waar een bezoek werd gebracht aan de Orchideeën Hoeve.

Door Piet van Breukelen 

Het kwam voor de gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West niet als een verrassing, want de activiteitencommissie had aangegeven met serieuze plannen bezig te zijn, maar toen ze eenmaal in de bus zaten op weg naar Luttelgeest, was er al direct sprake van een vrolijke atmosfeer in de bus. Na het pannenkoeken eten in Duiven, volgde nu weer een ouderwets schoolreisje waar zo lang naar was uitgekeken. Een drukte van jewelste rond 9 uur om iedereen in de touringcar te krijgen en wie eenmaal binnen was, begon direct gezellig te keuvelen. Dat ook hier gezelligheid geen tijd kende, bleek wel toen de gasten veel eerder dan verwacht in Luttelgeest konden uitsappen om daar aan de koffie met gebak te gaan.

Bloemenpracht

Gelukkig waren de weergoden het gezelschap ook goed gezind: niet te warm en niet te koud. Vooral voor de rolstoel gebonden gasten die sowieso meer moeite hebben hun lichaam op temperatuur te houden, was dat een mooie bijkomstigheid. Iedere vrijwilliger begeleidde twee gasten en iedereen kon na overleg een eigen route bepalen, die over de vele, mooie, smalle paadjes en bruggetjes ging.
Iedereen vergaapte zich aan de prachtige orchideeën met een veelheid aan kleuren, waarbij vooral de donker paarse opvielen. Die zie je immers niet in de winkel. Verder waren er ook diverse soorten bromelia's en anthuriums: de een was nog mooier en groter dan de ander. En wat te zeggen van de met goudvissen, koi karpers, meervallen gevulde vijvers en de schildpadden die gevoerd werden met ijsbergsla?

Vlindertuin

De geheel overdekte Vlinder Vallei is de grootste vlindertuin van Europa met meer dan 2.000 vlinders maar door de bezoekers van de Zonnebloem werden er helaas niet zoveel gespot. De vlinders konden zich voeden met ananas, peer appel of banaan. De Hoeve heeft overigens zelf een rupsenkwekerij voor de eigen kweek en daar worden ook de geïmporteerde poppen opgehangen, die een paar dagen later al als prachtige vlinders zijn te bewonderen.
De bezoekers keken ook hun ogen uit bij het zien van veel mooie dieren zoals bijvoorbeeld de flamingo's, ibissen en papagaaien. Maar de papagaaien boezemden bij sommigen toch zoveel ontzag in dat ze die niet durfden te voeren.

Afsluiting

Moe geworden van de vele opgedane indrukken, was het gezelschap blij te kunnen aanschuiven in het restaurant om heerlijk te gaan lunchen, waarbij de traditionele kroket natuurlijk niet ontbrak. Er kon worden teruggekeken op een prachtige dag en dat gold niet alleen voor de gasten. De vrijwilligers hebben hen met liefde begeleid en waren blij weer eens hun steentje te hebben kunnen bijdragen aan een dagje vol gezelligheid voor hun gasten.