Samen Vissen met senioren een geslaagde activiteit

ZEVENAAR - Op woensdag 15 juni heeft Hengelsportvereniging de Breuly in Zevenaar een Samen Vissen uitje georganiseerd aan de waterkant bij het Rosorum.

Bij een Samen Vissen uitje begeleiden vrijwilligers van de Hengelsportvereniging bewoners van een zorgcentra tijdens het vissen onder het genot van een kopje koffie en een broodje. Maandelijks gaat HSV de Breuly in Zevenaar Samen Vissen met een tweetal zorgcentra uit de regio. Liemerije Zevenaar en Liemerije Westervoort nemen graag deel aan deze activiteit. De zorgbegeleiders zien de bewoners genieten aan de waterkant. Niet alleen het vissen zorgt voor een glimlach op hun gezicht, maar ook het buiten zijn en het praatje met de vrijwilligers doet de bewoners goed.

Deze keer waren ook enkele medewerkers van Sportvisserij Nederland aanwezig. Sportvisserij Nederland stelt het hengelmateriaal beschikbaar voor de Samen Vissen uitjes. Omdat de zon al vroeg scheen deze dag, kregen de deelnemers een mooie cap van Sportvisserij Nederland uitgereikt. Hier waren ze erg blij mee.

Na een klein half uurtje vissen en een gezellig praatje met de vrijwilligers bleek dat een van de bewoners vroeger naast haar visvrijwilliger heeft gewoond. Zo zie je maar weer dat het wereld klein is. Ze kletsten vrolijk verder over vroeger terwijl ze naar de dobber staarden. Rond de klok van 12.00 uur werden de broodjes uitgedeeld en met smaak opgegeten. Daarna was er nog een klein uurtje om te vissen en kwam de bus de bewoners weer ophalen. Wat was het een geslaagde dag!
Werk jij in een zorgcentra of ken je iemand die ook graag wil deelnemen aan een gratis visuitje? Neem dan contact op met Daisy Markerink van Hengelsport Federatie Midden Nederland in Westervoort via telefoonnummer 026 3212045. Samen gaan we dan bekijken wat de mogelijkheden zijn.