Beide trotse voorzitters met de Erepenning
Beide trotse voorzitters met de Erepenning

Koninklijke Erepenning voor Nieuw Leven Angerlo en St. Gregorius Giesbeek

Algemeen

ANGERLO - Burgemeester Lucien van Riswijk sloeg op zaterdag 25 juni twee vliegen in één klap tijdens het gezamenlijke concert van muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo en fanfarekorps St. Gregorius uit Giesbeek. Beide gezelschappen ontvingen de Koninklijke Erepenning tere gelegenheid van hun 100-jarig bestaan.

De muziekvereniging en het fanfarekorps bereikten in 2020 hun jubileumdatum. Vanwege het coronavirus vonden er dat jaar geen festiviteiten plaats. Om het 100-jarig bestaan niet zomaar voorbij te laten gaan vierden zij deze mijlpaal met een gezamenlijk jubileumconcert. En dit concert werd extra feestelijk, vanwege de uitreiking van de Koninklijke Erepenningen. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen die tenminste 50 jaar (of een volgend meervoud van 25 jaar) bestaan. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. 

Fanfarekorps St. Gregorius

Fanfarekorps St. Gregorius is een begrip onder de inwoners van Giesbeek en niet meer weg te denken uit het dorpsbeeld. Bij activiteiten, evenementen en belangrijke gebeurtenissen zorgen zij altijd voor de muzikale noot. Denk aan straatoptredens tijdens Koningsdag, carnaval, de intocht van Sinterklaas en serenades bij jubilea. Maar ook bij dorpsactiviteiten zoals de kermis, het wijkconcert en de avondvierdaagse laten zij van zich horen.
Jaarlijks geeft St. Gregorius ook minimaal twee concerten en een wijkconcert in de openlucht. En dit alles doen zij vol enthousiasme, al meer dan honderd jaar.

Muziekvereniging Nieuw Leven

Muziekvereniging Nieuw Leven vervult een bindende functie binnen de dorpsgemeenschap van Angerlo. Tijdens de dorpsloop, braderie en het Angerlo’s feest zorgen zij voor muzikaal vermaak.
Het is een zeer actieve en enthousiaste vereniging die zich zeker laat zien tijdens Koningsdag, carnaval en de intocht van Sinterklaas. Ook geeft de vereniging jaarlijks twee concerten in het dorpshuis en een wijkconcert in de openlucht.