Henk Dukkerhof, Willy van Dinther, Joke Koenen, Annemieke Dol, Birgit Peelen en Ben Speijdel (Foto: Birgit Peelen)
Henk Dukkerhof, Willy van Dinther, Joke Koenen, Annemieke Dol, Birgit Peelen en Ben Speijdel (Foto: Birgit Peelen) Foto:

Zevenaar en Babberich
krijgen een kabouterroute

ZEVENAAR/BABBERICH - Buurtvereniging Schrijvershoek uit Zevenaar en de Dorpsraad uit Babberich hebben de handen ineen geslagen om twee kabouterroutes te realiseren: één in Zevenaar en één in Babberich. 

In september van dit jaar moet alles klaar zijn en kan er gestart worden met de route. In Zevenaar start de route in de Beweeg-en Ontmoetingstuin op de Vondellaan. Deze loopt door het Gimbornhof. In Babberich wordt de route momenteel uitgezet. Deze route wordt gecombineerd met andere wandelroutes in het gebied. De routes zijn ongeveer twee kilometer lang en zijn volop versierd met houten gekleurde kabouterdeurtjes, kabouters en hun vriendjes. Bij elk deurtje is er een ander kabouterverhaaltje verwijzend naar de omgeving.
Willy van Dinther van Dorpsraad Babberich: "We vinden het fantastisch dat we zo'n mooie samenwerking aangaan." Birgit Peelen van Buurtvereniging Schrijvershoek: "De routes die je kunt lopen zijn voor alle leeftijden en voor ieder toegankelijk. Je brengt mensen op een speelse manier in contact met de natuur en de omgeving. De boekjes met de routes en verhaaltjes zijn straks verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in Zevenaar en Babberich. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de routes.
De opening van de routes zal op spectaculaire wijze plaatsvinden.