Blues Treat treedt op zaterdagavond op
Blues Treat treedt op zaterdagavond op Foto:

Pinksterblues- en jazzbuffet

in Zevenaars centrum

ZEVENAAR – Het bevrijdingsfestival is nog maar net achter de rug of het tweede grote festival van het jaar van Muziekstad Zevenaar staat voor de deur: het Essilor Jazz- en Bluesfestival. 

Met een keur aan klinkende namen. Zaterdagmiddag 4 juni bijten de Down South Jazzband, Blues Raymunda en Blues Five Long Years de spits af. De Down Souh Jazzband op het Raadhuisplein, Blues Raymunda op de Weverstraat/Markt en Blues Five Long Years op Muldershof.
’s Avonds vanaf 20.00 uur is het op het Raadhuisplein de beurt aan de Bluesband Blues Treat en de Pearl’s Blues Experience/Janis Joplin. Blues Treat combineert een unieke mix van funky en classic blues met een ijzersterke podiumpresentatie. Ze spelen eigen nummer, maar ook covers van bijvoorbeeld Koko Taylor en The Red Devils. Pearl’s Blues Experience is een tienkoppige band met zangeres Pearl als frontvrouw. Drums, toetsen, gitaar, een blazerssectie, twee achtergrondzangeressen en een mondharmonicanist ondersteunen haar. Eerste Pinksterdag 5 juni is de St. Andreaskerk van 11.00 tot 13.00 uur het decor van een prachtige gospel-kerkdienst. Het gospelkoor Promise en Jay Jay's Border Jazzmen tekenen voor het muzikale akkoord. 's Middags is het opnieuw genieten geblazen in het centrum. Op het Raadhuisplein spelen Manouz Jazz en de Stable Roof Jazzband. Jay Jay’s Border Jazzmen speelt traditionele jazz in Engelse stijl bij het Eet-Lokaal. In de Weverstraat/Markt treedt de Herringtown Jazzband op en op Muldershof de Blues Marble Tones. Alle optredens op zaterdag en zondag zijn gratis.