Lenteconcert LEO-Harmonie
in Gildehuis in Lobith

LOBITH - Op zaterdagavond 21 mei geeft de Leo Harmonie in het Gildehuis in Lobith om 19.30 uur weer een lenteconcert.

Het muzikale leven heeft twee jaar bijna stilgelegen.
Zowel het luisteren naar als het actief, met elkaar beoefenen, van blaasmuziek was niet mogelijk. De leden van de Leo Harmonie geven nu voor het eerst weer een publiek optreden, een voorjaarsconcert als teken van nieuw leven.
Niet al te veel toeters en bellen, maar mooie muziek mét een speciaal, allereerste, optreden van de jongste muzikanten in het nieuwe Opleidingsorkest. Ook de Slagwerkgroep van de Leo Harmonie geeft een apart concert in dit concert.

Afscheid Dick Hesselink

Tijdens dit concert neemt dirigent Dick Hesselink, na ruim 5 jaar voor de groep te hebben gestaan en een aantal memorabele concerten te hebben gedirigeerd, afscheid. Het is dit keer een concert met alleen blazers en slagwerkers, geen zangers. Wel zullen er de nodige hits langskomen, zoals een medley van de nummers van Guus Meeuwis, een jaren ’80 mix voor swing, nummers van Ed Sheeran en Danny Vera én, door de Slagwerkgroep, Coldplay. In de pauze organiseert de Leo Harmonie ook een loterij. Kaarten, voor € 2,50 per stuk, zijn in de voorverkoop te krijgen bij Slagerij Voss in Tolkamer en bij WBS Rijnwaarden in Lobith. Een kop koffie of thee is dan gratis. De zaal is open om 19.00 uur.


Rommelmarkt bij St. Anna
in Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Drumfanfare St. Anna uit Oud-Zevenaar houdt op Hemelvaartsdag 26 mei een rommelmarkt.

De rommelmarkt wordt gehouden in het schuttersgebouw aan de Babberichseweg 58 van 11.00 tot 13.00 uur. Dinsdag 24 mei worden in Oud-Zevenaar spullen huis aan huis opgehaald. Wie niet in Oud-Zevanar woont, maar toch bruikbare spullen heeft kan deze op dinsdag 24 en woensdag 25 mei vanaf 18.30 uur komen brengen. Er is dan iemand van de organisatie aanwezig om de spullen in ontvangst te nemen. De opbrengst van de rommelmarkt wordt gebruikt voor de jeugdopleiding van de drumfanfare.