Willem van Hanegem in Sportcafé Pannerden

PANNERDEN - De Club van 100 van voetbalvereniging RKPSC organiseert opnieuw een sportcafĂ©. Deze vindt plaats op donderdag 2 juni in de kantine van RKPSC. Speciale gast is Willem van Hanegem. Hij komt de avond vol praten, onder leiding van sportpresentator Eddy van der Ley.

Willem van Hanegem deed vooral van zich spreken toen hij in 1968 in Feyenoord terechtkwam en een van de grote vedetten in de geschiedenis van de club werd. Zijn tactisch inzicht, zijn passing en zijn wedstrijdmentaliteit werden geroemd. Het grootste succes haalde hij in 1970, toen hij een belangrijk aandeel heeft gehad in de winst van de Europacup I. Met Feyenoord werd hij driemaal kampioen van Nederland en won hij de wereldbeker in 1970 tegen Estudiantes. In 1974 won Feyenoord de UEFA Cup. Met het Nederlands elftal haalde hij een tweede plaats op het WK van 1974. Na drie jaar bij AZ'67 en een jaar in Chicago speelde hij nog twee seizoenen bij FC Utrecht, waarna hij zijn loopbaan afsloot bij Feyenoord. Als trainer was hij onder meer actief bij Feyenoord, Al Hilal, AZ'67, Sparta, FC Utrecht en was hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal met bondscoach Dick Advocaat.
Eddy van der Ley, journalist en allround (sport-)verslaggever, werkt onder meer voor het Algemeen Dagblad en schrijft voor het maandblad Voetbal Magazine, het economisch magazine Twentevisie en diverse buitenlandse kranten en tijdschriften.
De avond is vrij toegankelijk voor donateurs van de Club van 100 en overige belangstellenden betalen 10,00 euro per volwassene en 5,00 euro voor jeugd tot achttien jaar. De avond begint om 20.00 uur.