Een geslaagde Play In!
Een geslaagde Play In! Foto:

Componist Jacob de Haan was te gast in Angerlo

ANGERLO - Op zaterdag 23 april was Centrum 'De Meent' in Angerlo de locatie voor een door muziekvereniging Nieuw Leven georganiseerde Play In.

Een Play In betekent 's morgens en 's middags repeteren aan een aantal muziekstukken om vervolgens aan het eind van de middag een concertje te verzorgen voor publiek. Ter gelegenheid van het uitgestelde 100-jarig jubileum van de vereniging werd de beroemde componist Jacob de Haan uitgenodigd in Angerlo. Muzikanten uit de regio konden zich inschrijven om hieraan deel te nemen. Dit resulteerde in een geweldig mooi orkest van ongeveer 80 muzikanten. Uiteraard worden er op zo'n dag muziekstukken van de dienstdoende componist gerepeteerd. Ruim van tevoren worden de muziekstukken verspreid onder de deelnemers om vast te kunnen oefenen. Hierdoor kunnen er op de dag zelf snel stappen worden gemaakt met een mooi concert als resultaat.

Oekraïne

Het eerste stuk dat op de lessenaar kwam Prayer for Ukraïn had De Haan speciaal voor de trieste gebeurtenissen in de Oekraïne gecomponeerd en meegenomen naar Angerlo. Een prachtig gedragen stuk dat op een waardige wijze deed denken aan de mensen in het oorlogsgebied. De overige stukken die uitgevoerd zijn waren The Duke of Albany, Along the Weser, The Fields en Concerto d’ Amore. Op zo’n dag blijkt dat gezelligheid ook zeker bovenaan staat. Na afloop van het concertje werd er  gezellig een drankje genuttigd. Dan blijkt eens te meer dat muziek verbindt.

Jubileumconcert

Noteer alvast in de agenda: 29 mei jubileumconcert en receptie in Centrum 'De Meent' en 25 juni gezamenlijk concert met St Gregorius uit Giesbeek op Landgoed Bingerden.