De voorstelling is gebaseerd op een maatschappelijk probleem.
De voorstelling is gebaseerd op een maatschappelijk probleem. Foto:

'Rotte appels' bij Theatergroep UIT

ZEVENAAR - Na twee jaar zonder voorstellingen gaat Theatergroep UIT te Zevenaar weer de bühne op. Dit keer niet in het theater, maar op locatie in tuinen en een boerenschuur. Een zwarte komedie met een scherpe maatschappelijke kanttekening.

De voorstelling is gebaseerd op een maatschappelijk probleem, waarin Regisseur Jimmy Deegens met zijn spelers willen laten zien dat de maatschappij steeds verder af komt te staan van onder andere de zogenaamde ‘probleemjongeren’. Versus een overheid die hier weinig aan doet en zelfs het gat vergroot. En als ze het gat proberen te dichten is het ongemakkelijk. “Vanuit de overheid wordt een sanctie opgelegd omdat het te lang te ver is gegaan en het te bont en te zuur is gemaakt. Een straf of een beloning. Een reddingsactie of een tegemoetkoming. Een fictieve oplossing voor een realistisch probleem.”
'Rotte appels' toont een bijzonder jaar uit de levens van Chien, Suus, Julie en Felix. Gewetenloos rennen ze door het park. Hetzelfde park waar ze eerder een boom in de fik staken. Gelukkig dragen ze nu een band. Gelukkig duurt het maar een jaar. Dorien Willemse, Nan Hoesté, Marion van der Wouw, Karin Kasteel, Bregje Booltink, Geert Bours, Dolf Oosterhoff en gastspelers: Marie Peters en Lois Kleinpenning hebben in deze bijzondere productie een rol.
Data: 21 mei: In de tuin van huize Benvenuto, Loostraat 58 in Loo. Aanvang: 20.00 uur; 22 mei: Wijnand van Arnhemweg (Rosande Gaerd) te Oosterbeek. Aanvang 19.00 uur. 3 juni: Diner/theatervoorstelling in de tuin van het Eetlokaal in Zevenaar. Aanvang 20.00 uur. Reserveren: 0316-242409, 4 juni: Boerderij Dykhoeve, Polderdijk 75 te Herwen. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt € 10. De voorstelling in het Eet-lokaal inclusief diner € 38,50.