Kerkbericht Oud-Zevenaar

OUD-ZEVENAAR - Zondag 8 mei is er geen viering in de Sint Martinuskerk van Oud-Zevenaar.

Bloemenbingo

PANNERDEN - Senioren Vereniging Pannerden houdt donderdag 5 mei een bloemenbingo.

Er worden twaalf ronden bingo gespeeld met bloemen als prijzen. Alle leden zijn welkom van 14.00 – 16.30 uur in 'Zalencentrum De Dijk' aan de Kerkstraat 6 in Pannerden.


Ontmoetingskerk Zevenaar

ZEVENAAR - Op zondag  8 mei gaat in de Ontmoetingskerk om 10.00 uur ds. L.M. van Prooyen Schuurman uit Zutphen voor.

Op zondag 15 mei gaat om 10.00 uur  mw. H. van Dam uit Utrecht voor. Deze vieringen zijn ook via streaming te volgen. Log in op kerkdienstgemist.nl. Na inloggen vult u de plaatsnaam Zevenaar in. U vindt dan de Protestantse Gemeente Zevenaar.


VluchtelingenWerk Zevenaar Decentraal zoekt vrijwilligers

ZEVENAAR - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld.

VluchtelingenWerk Zevenaar Decentraal zoekt vrijwilligers die vluchtelingen op weg helpen, onder meer als maatschappelijk of juridisch begeleider en bij huisvesting. Als maatschappelijk begeleider help je bij het regelen van allerlei praktische zaken. Denk aan het wegwijs maken van zaken in en rondom het huis of het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag. Als juridisch begeleider geef je informatie over de asielprocedure en bied je ondersteuning bij procedures voor gezinshereniging en het verlengen van verblijfsvergunningen. Je onderhoudt contacten met de IND en met advocaten onder supervisie van de teamleider. "Ook zoeken wij vrijwilligers die zaken willen regelen rondom huisvesting en die huisbezoeken willen doen. Je krijgt begeleiding van een beroepskracht en een onkostenvergoeding. Ook bieden wij een inwerkprogramma en de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen."
Stuur een email naar teamleider Sanaz Alagha: salagha@vluchtelingenwerk.nl.