Wim en Corrie zijn twee kinderen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen rijk.
Wim en Corrie zijn twee kinderen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen rijk.

Corrie en Wim Wildenbeest uit Zevenaar zijn 65 jaar getrouwd

Algemeen

ZEVENAAR - Hij kwam uit Pannerden, zij uit Westervoort. Ergens in het midden, in Zevenaar, ontmoetten Corrie Verhoeven (86) en Wim Wildenbeest (89) elkaar in 1954 voor het eerst. De rest is geschiedenis: 68 jaar later, op 1 mei 2022, zijn ze exact 65 jaar getrouwd.

Door Susan Wiendels

“Het was tijdens een dansavond in Zevenaar, ik was achttien jaar en mocht voor het eerst uit”, weet Corrie Wildenbeest zich nog goed te herinneren. Wim Wildenbeest: “Je was er met een zus en een vriendin. Ja, we hebben toen gedanst en elkaar gesproken. Meer niet.” Pas zes weken later kwam er een volgende afspraak en vanaf dat moment lieten de twee er geen gras over groeien. De bruid: “Wim werkte in Arnhem. Als hij terugging naar Pannerden, moest hij door Westervoort. Ik wist ongeveer hoe laat en dan ging ik altijd met het hondje wandelen. Na drie jaar verkering trouwden de twee in Westervoort en kochten ze een huis aan het Westeinde in Zevenaar. Die woning verhuurden ze in de eerste jaren van hun huwelijk. “Wim zat op de vaart en ik besloot mee aan boord te gaan”, blikt Corrie Wildenbeest terug. Na een jaar en drie weken werd zoon Dorus geboren, drie jaar later volgde Hannie. “In totaal ben ik zeven jaar aan boord geweest. Op het moment dat de oudste naar school moest hebben we ervoor gekozen om aan wal te gaan. We wilden de kinderen niet naar een kostschool sturen zoals veel schippersfamilies doen. We wilden de kinderen zelf opvoeden.” 

Bootreis

Inmiddels zijn Corrie en Wim Wildenbeest vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen rijker. Afgelopen zondag, op de huwelijksdag, vierden ze hun huwelijk in kleine kring met de kinderen en kleinkinderen. Volgende maand maken ze met z’n tweeën een bootreis van een week. “Dan stappen we in Arnhem op en gaan we via het IJsselmeer naar de Wadden.” Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want reizen en varen deden ze allebei graag. Samen trokken ze erop uit, ze maakten stedentrips met kennissen, maar ook los van Wim had Corrie in haar zus Annie een geweldige reisgezel. “We hebben met z’n tweeën wat rondgereisd, door Polen, Rusland, prachtige trips waren dat.” Nog steeds is het Westeinde hun thuis, al zijn de rollen in huis grotendeels omgedraaid vanwege het slechte zicht van Corrie. “Ik zie geen tien procent meer, ik kan dus weinig in huis doen en ook lezen en televisiekijken gaat helaas niet meer.” Wim: “Ik heb leren koken en strijken, ik verzorg haar met alle liefde.” Over liefde gesproken. Wat is het geheim van hun 65-jarig huwelijk? Eensgezind: “Dat er geen geheim is. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat is bij iedereen zo. Het is gewoon een kwestie van geven en nemen.”