Afbeelding
Foto:

Vrijheidsdag in Liemers Kunstwerk!

ZEVENAAR - Peter van ’t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland bezocht samen met Bernard Fransen, bestuurder van Rijnbrink op woensdag 21 april de Vrijheidsdag bij Liemers Kunstwerk! in Zevenaar. 

Bert Frölich, directeur-bestuurder van Kunstwerk!, heette hen van harte welkom. Ook Luciën van Riswijk, burgemeester van Zevenaar, was aanwezig. 
De Vrijheidsdagen in Gelderse Bibliotheken maken onderdeel uit van het project Vrijheid in Gelderland. Met het project richt Rijnbrink zich in samenwerking met de Gelderse bibliotheken, provincie Gelderland en Erfgoed Gelderland op de generaties van na de oorlog. Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Rijnbrink vindt het belangrijk dat iedereen zich bewust is van vrijheid en de waarde daarvan voor de democratie en rechtsstaat. "Tijdens de Vrijheidsdagen in de Gelderse bibliotheken staan we met kinderen en jongeren bewust stil bij onze vrijheid,” vertelt Bernard Fransen. "Het thema is natuurlijk actueler dan ooit. Dat zet mensen aan het denken. De bibliotheek is de perfecte plek om verder op het thema in te zoomen."
In Zevenaar ontdekte de gedeputeerde Van 't Hoog samen met Rijnbrink-bestuurder Fransen en een aantal groepen basisschoolleerlingen de Democratiefabriek, maar ook de rijdende Escape Room truck van Spectrum en een interactieve expo genaamd ‘De Zwevende Kiezer' van Bastiaan van den Berg. Het was een boeiende ochtend, waarbij er volop gelegenheid was om met elkaar in gesprek te gaan over het thema vrijheid en welke rol de Bibliotheek hierin kan vervullen.
"De Bibliotheek is de ultieme ontmoetingsplek en heeft daarnaast een maatschappelijke functie als onmisbare, verbindende schakel tussen mens en maatschappij,” zegt Fransen. "We zijn trots dat er in deze bibliotheek zoveel mooie evenementen op het gebied van vrijheid en democratie georganiseerd worden.”