Afbeelding
Foto:

Cursus Virtual Reality/ Augmented Reality wereld maken
bij Lab12 in Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zijn de laatste jaren steeds bekender en toegankelijker geworden om zelf te ervaren. Denk maar aan de 360-graden video’s op YouTube. Het is super gaaf om ondergedompeld te worden in deze fictieve schijnwerkelijkheden die soms heel echt aanvoelen.

Maar wat gebeurt er nu precies aan de “achterkant” van zo’n VR of AR beleving? Hoe kan het dat de dingen die je in de VR-wereld ziet op elkaar en op jou reageren? Dat heeft alles met programmeren te maken en dat is een vaardigheid die je in deze lessen leert en op een creatieve wijze in gaat zetten.

Lesinhoud

In 4 lessen maak je kennis met VR en/of AR en leer je de basis van het programmeren. Programmeren is een taal waar mee je computersystemen kunt aansturen. Je geeft opdrachten om dingen zo uit te voeren zoals jij dat bedoelt. In deze lessen ga je programmeren met blokken. Door verschillende gekleurde blokken (met ieder zijn eigen functie) maak je zinnen (lees: opdrachten) die gelezen, begrepen en uitgevoerd kunnen worden door dingen in jouw wereld.

Startdatum: 13 mei 2022
Tijdstip: 15.00 – 16.30 uur
Aantal lessen: 4
Prijs€55,Locatie: Lab12 Turmac Cultuurfabriek
Docent: Ruben Maurits

Meld je aan via www.liemerskunstwerk.nl/activiteiten.


Wijziging openingstijden Liemers Museum en bibliotheek Zevenaar

Per 1 mei veranderen de openingstijden in het weekend van de bibliotheek Zevenaar en het Liemers Museum. Zo worden de tijden binnen de Turmac Cultuurfabriek gelijkgetrokken voor Grand Café HAL12, bibliotheek, Liemers Museum en Filmhuis Zevenaar.
Wel zo makkelijk voor iedereen!

Kunstwerk! de Bibliotheek 
Zevenaar


Zaterdag 14.00 uur - 17.00 uur (voorheen 12.00 uur - 15.00 uur).

Liemers Museum


Zaterdag en zondag 14.00 uur - 17.00 uur (voorheen 12.00 - 16.00 uur).