"Ik heb eigenlijk alles wat Luuk de Jong niet heeft en andersom"
"Ik heb eigenlijk alles wat Luuk de Jong niet heeft en andersom" Foto:

Stan Hartjes (DVV)

Naam: Stan Hartjes
Woonplaats: Duiven
Geboortedatum: 25-03-2002

1. Club en positie:

Ik voetbal vanaf mijn 4e jaar. Bij DVV ben ik begonnen in de mini’s. Ik speel nog steeds bij DVV en speel als aanvaller in DVV 1.

2. Gezin/familie:

Ik woon thuis bij mijn ouders in Duiven (mijn vader, Bob Hartjes, is leider bij DVV 1). Ik heb een broer, Nick Hartjes die dit jaar helaas is gestopt met voetballen bij DVV. Hij woont nu op kamers in Nijmegen, waardoor ik enig kind ben thuis.

3. Werk/studie:

Momenteel heb ik een tussenjaar en werk ik bij de MAKRO. Ik ben in het bezit van een HAVO diploma en ga volgend jaar weer studeren in Nijmegen op de HAN.

4. Favoriete club(s) en speler(s):

Mijn favoriete clubs zijn natuurlijk DVV en PSV. Mijn voorbeeld speler bij DVV is/was Nick Hartjes, omdat hij vroeger net als ik er ook nog wel eens een balletje in schoot. Maar mijn echte favoriete voetballer is Luuk de Jong. Ik heb eigenlijk alles wat Luuk de Jong niet heeft en andersom. Door zijn inzet, professionaliteit en het gemak waarmee hij het net weet te vinden is hij een groot voorbeeld voor mij.

5. Lastigste tegenstander:

Toen ik in de F1 zat van DVV hebben we tegen Ajax F1 gespeeld op ’t Gooi toernooi. Die ploeg bestond destijds uit onder andere Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en Kenneth Taylor en nog een paar spelers die op hoog niveau actief zijn in het profvoetbal. We hebben een kwartiertje gevoetbald en zijn er kansloos met 3-0 van afgegaan. Wel een hele vette ervaring en leuk om te zien dat een groot gedeelte van die ploeg het zover heeft geschopt.

6. Hobby's: 

De dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd zijn: afspreken met vrienden en een biertje doen. Ook ga ik graag naar wedstrijden van PSV en proberen we elk jaar ook een Europees tripje mee te pakken. 

7. Voetbalhoogtepunt en -dieptepunt

Mijn hoogtepunten bij DVV zijn de gewonnen KNVB beker in de F3 en mijn eerste jaar in de C1 waar we tot op de laatste speelronde nog meededen om het kampioenschap in de 2e divisie maar we die helaas zijn misgelopen. Mijn persoonlijke dieptepunt zijn toch wel de vele blessures die ik de afgelopen drie jaar heb gehad.

8. Muziek:

Ik luister eigenlijk echt naar alle soorten muziek, het ligt er maar net aan waar ik op dat moment zin in heb. Soms luister ik muziek van tientallen jaren geleden en de andere keer ’top 50’ muziek, soms Nederlandse rap/hiphop en nog van alles eigenlijk.

9. Grootste ergernis:

Mijn grootste ergernis zijn wielrenners die denken dat ze de baas zijn op de weg en alleen maar aan zichzelf denken.

10. Vakantie:

Ik heb geen lievelingsbestemming om op vakantie te gaan. Als ik op vakantie ga wil ik het liefst naar de zon. Ik vind het juist leuk om op nieuwe plekken te komen en dus nieuwe dingen te zien. Ik hoef niet hele dagen alleen maar op het strand te liggen, maar een combinatie van toerist spelen, dingen bezoeken en een beetje luieren op vakantie vind ik ideaal.

11. Droom voor de toekomst:

Mijn droom voor de toekomst is dat we hopelijk geen pandemie meer hebben en lekker kunnen doen wat en wanneer willen en ook weer is een heel voetbalseizoen kunnen afmaken.