Afbeelding
Foto:

Herdenkingsactiviteiten Zevenaar

Dit jaar is de 4 mei werkgroep Zevenaar eindelijk weer in staat geweest om als vanouds een mooi programma te creëren rondom 4 en 5 mei. Samen met Kunstwerk!, Filmhuis Zevenaar en Liemers College is er van 29 april tot en met 4 mei een programma bedacht rond het thema “herdenken”. Het landelijke thema van Stichting 4-5 mei is dit jaar Vrijheid in Verbondenheid.

Wat is er zoal te doen?

Iedereen draagt zijn steentje bij, is er een lezing over kunst in de bezettingstijd op 29 april in de bibliotheek in Zevenaar, op 30 april is er een herinneringwandeltocht door het centrum van Zevenaar. Filmhuis Zevenaar heeft van 1 tot en met 4 mei haar programmering aangepast met bijzondere oorlog gerelateerde films. Op 4 mei is er een mooi avondprogramma; derdejaars leerlingen van het Liemers College hebben een gedicht gemaakt rond het thema “Vrijheid in Verbondenheid”. Hiervan worden er drie voorgedragen tijdens de herdenking in Het Musiater. Na de dodenherdenking geeft het Liemers Mannenkoor een kort concert in Het Musiater. 

Vrijdag 29 april
Lezing: Kunst in de bezettingstijd

20.00 tot 22.00 uur Het interbellum, de decennia tussen de twee wereldoorlogen, waren woelige jaren. Kunstzinnige stromingen wisselden elkaar in hoog tempo af. Welke keuzes maakten kunstenaars?  Kosten: € 12,50 (incl. koffie). Meld je aan: https://liemerskunstwerk.nl/cursus/lezing-kunst-in-bezettingstijd/

Zaterdag 30 april
WO2-wandeling Zevenaar

Deze wandeling van ongeveer twee kilometer gaat langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog door het centrum van Zevenaar en is toegankelijk voor iedereen vanaf 11 jaar. De wandeling vindt plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Belangstellenden voor de wandeling kunnen zich opgeven tot en met 28 april. Deelname is gratis. Meld je aan: https://calendly.com/kunstwerk/wo2-zevenaar

Programma woensdag 4 mei

19.00 uur: Dodenherdenking in Het Musiater met Liemers Mannenkoor, vrije inloop.19.30 uur: Stille tocht vanuit Het Musiater naar het Raadhuisplein.19.45 uur: Start herdenking op het Raadhuisplein, met twee minuten stilte. 21.00 uur: Kort concert Liemers Mannenkoor in theaterzaal; toegang is gratis; vol = vol. Informatie: www.liemerskunstwerk.nl/herdenking.