Volleyballers Labyellov
zamelen in voor Voedselbank

ZEVENAAR - Volleybalvereniging Labyellov organiseert in het teken van het WK Volleybal Vrouwen, met de Nederlandse Volleybalbond en collega volleybalverenigingen uit de provincie Gelderland, een inzamelingsweek voor de Voedselbank. Deze speciale inzamelingsweek vindt plaats van dinsdag 19 tot en met maandag 25 april. 

Tijdens dit WK Volleybal Vrouwen 2022 in Nederland, dat plaatsvindt van 23 september tot en met 15 oktober, staan er een aantal maatschappelijke thema's centraal, waarvan vitaliteit (bewegen en gezonde voeding) er een is. De Nevobo focust zich op dit thema, omdat bewegen en gezonde voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het zorgt ervoor dat je je fit voelt en de bond vindt samen met haar verenigingen dat iedereen dit verdient. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, vindt deze bijzondere inzamelingsweek plaats. Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Labyellov wil hier iets aan doen en zet zich daarom in. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje' vraagt de club haar leden, maar óók niet-leden, om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank.
Op de site van Labyellov (www.labyellov.nl) staat een ‘boodschappenlijstje' en de locatie, inclusief tijdstip, zodat iedereen een bijdrage kan leveren.