"Wij doen allerlei projecten voor landschaps- en agrarisch natuurbeheer."
"Wij doen allerlei projecten voor landschaps- en agrarisch natuurbeheer."

‘De Rijnstrangen, een
mooi en uniek gebied’

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Door Kyra Sannes

Naam?

“Marije Slijkhuis, ik woon in Lobith. Ik ben coördinator van Vereniging Streekbeheer Rijnstromen, afgekort VSR. Daardoor ben ik veel met weidevogel- en patrijzenbeheer bezig. Ook behandel ik paarden en ruiters met guasha-therapie. Dat is een massage waarbij gebruikt wordt gemaakt van een steen. Door bijvoorbeeld met jade over de huid te strijken worden afvalstoffen verwijderd. Voedingsstoffen en zuurstof kunnen weer naar de cellen. Het is heel geschikt om stijve spieren los te maken.”

Bedrijf?

“Ik ben begonnen bij een adviesbureau voor natuur en landschap. Zo kwam ik bij de VSR terecht. Wij doen allerlei projecten voor landschaps- en agrarisch natuurbeheer. Zo regelen we subsidies voor boeren om landschapselementen aan te leggen: denk daarbij aan knotbomen of poelen. Ook houden we ons bezig met natuurinclusieve landbouw. Naast mijn werk bij VSR geef ik dus guasha-behandelingen aan paarden en ruiters, en ik organiseer workshops voor ruiters. Zo doe ik iets met mijn liefde voor paarden.”

Vrije tijd?

“Ik rijd vaak met mijn paard door Montferland.”

De Liemers?

“Ik werk hier bijna vijftien jaar en woon hier bijna tien jaar. Door mijn werk ben ik het landelijk gebied gaan verkennen. De omgeving voelt steeds vertrouwder."

Mooiste plekje?

"De Rijnstrangen zijn een mooi en uniek gebied. De natuur is daar bereikbaar via een mooi klompenpad, dat de VSR vele jaren heeft beheerd.”

Lokaal?

"Door mijn werk zie ik een heleboel initiatieven van boeren, die hun producten lokaal af willen zetten. Dat blijft mooi om te zien.”