Wouter Elbers: "Ik vind het belangrijk dat de supporters langs de lijn zien dat we ergens op getraind hebben"
Wouter Elbers: "Ik vind het belangrijk dat de supporters langs de lijn zien dat we ergens op getraind hebben" Foto:

RKPSC slaat nieuwe weg in met jonge trainer

Doornenbruger Wouter Elbers begint aan eerste klus als hoofdtrainer

PANNERDEN - RKPSC heeft een nieuwe trainer aan de haak geslagen. Wouter Elbers (30) staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk in Pannerden. "Mijn ambitie om hoofdtrainer te worden is verwezenlijkt!" 

Door Dirk van Hummel

In de carrière van Elbers zit een duidelijke structuur. Eerder trainde hij de tweede elftallen van De Bataven en GVA. Rustig en georganiseerd, telkens drie seizoenen hetzelfde elftal: "Ja, gestructureerd ben ik zelf ook wel." De keuze voor RKPSC was snel gemaakt: "Ik las dat de club afscheid nam van de huidige trainer en heb gesolliciteerd. Voor mij is het belangrijk dat ik me thuis voel als trainer bij de club en haar cultuur. Ik ken de club als voetballer en als scheidsrechter. Een prachtige accommodatie, goede sportfaciliteiten en nette supporters langs de lijn. In de gesprekken die ik met de club heb gevoerd voelde ik heel erg veel vertrouwen. Samen willen we structuur aanbrengen, de weg omhoog inslaan en plezier met resultaat combineren. Dat voelde dus wel erg goed."
Elbers voetbalde tot zijn zeventiende. “Daarna ben ik gaan fluiten. Ik was als kind al bloedfanatiek en een liefhebber van het spelletje, maar als eerstejaars speelde ik vaak (te) weinig dus zocht ik wat anders. Tot mijn drieëntwintigste heb ik gefloten bij BVO jeugdelftallen en eerste elftallen senioren tot en met 3e klasseniveau. Uiteindelijk miste ik het teamgevoel en wekelijks spelen voor de winst. Toen heb ik besloten om me volledig op het trainersvak te richten."

Volle agenda

Naast voetbal is Wouter ook druk met zijn werk als accountmanager bij Verhoeve (Bunnik). Dat is straks goed te combineren met de functie van hoofdtrainer denkt hij. “Mijn agenda zit goed vol, maar in mijn werk heb ik veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. Ik haal uit alles veel plezier en dat is het belangrijkste. Daarnaast rond ik binnenkort de trainersopleiding UEFA B af, dat geeft weer wat rust."

Volgend seizoen

De voorbereidingen voor volgend seizoen zijn nu al in volle gang. "Ik heb regelmatig gesprekken met de Technische Commissie en de huidige assistent, die blijft. Af en toe bezoek ik een wedstrijd om alvast wat zaken te observeren en de spelers te leren kennen. Tot op heden ben ik positief verrast over de welwillendheid van de ploeg. Vanuit die basis wil ik graag mijn eigen spelprincipes implementeren en dominant spelen. Dit kan zijn door veel de bal te hebben en/of door goed en hoog druk te zetten. Het heeft ook te maken met de kwaliteit van de spelers. Er is voor mij niet één systeem of heilige manier van voetballen."
Wat wil Elbers nog meer bereiken? "Ik vind het belangrijk dat de supporters langs de lijn zien dat we ergens op getraind hebben. Herkenbaar en verzorgd voetbal met als resultaat een plek in de top vijf van de vijfde klasse is het doel voor volgend jaar. Daarnaast wil ik mijzelf ontwikkelen, ervaring op doen en me meten met trainers op hetzelfde niveau. Ik kijk kritisch naar mijn handelen en functioneren en eis telkens een verbeterde versie van mezelf."