Start van leesclub poëzie op 21 april in Arnhem

ARNHEM - Geïnteresseerd in poëzie? Op 21 april organiseert Senia een open leesclub poëzie met de Arnhemse dichter Menno Wieringa inbibliotheek Rozet. Aanvang 19.00 uur.

Samen over poëzie praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt gedichten met andere ogen en krijgt nieuwe inzichten. Bovendien ontmoet je gelijkgestemde mensen. Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. Er zijn leesclubs literatuur, biografieën, filosofie, (kunst)geschiedenis en poëzie. De meeste leesclubs lezen zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of 's avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek. Meer informatie over de leesclubs van Senia is te vinden op Senia.nl.
De open leesclub wordt ingeleid door de Arnhemse dichter Menno Wieringa (1956). Hij publiceerde losse gedichten en vijf dichtbundels ‘Mondvoorraad' (2008) ,'Valentie' (2009), ‘Notities van een vuurmeester' (2011) en ‘Strangen' (2014), In zijn laatste bundel ‘Realiteitsreparaties' (2020) maakte Wieringa tekstcollages, waarin hij in taal de werkelijkheid zoals die voorgeschoteld wordt in weekbladen herschikt.
De open leesclub poëzie is op donderdag 21 april om 19.00 uur in Bibliotheek Rozet. Het adres is Kortestraat 16 in Arnhem. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Wel graag vooraf aanmelden via irjan.donkersloot@rozet.nl.