Nieuw wegensteunpunt Babberich geopend

BABBERICH - Op 7 april heeft Rijkswaterstaat het nieuwe, duurzame wegensteunpunt Babberich officieel in gebruik genomen. 

Het nieuwe wegensteunpunt nabij de voormalige grenspost Bergh vervangt een vergelijkbaar punt aan de Nieuwe Steeg in Zevenaar. 
Het nieuwe steunpunt is zoveel mogelijk duurzaam vormgegeven qua bouw en gebruiksconcept. Dit sluit aan bij de ambitie van Rijkswaterstaat om in 2030 energieneutraal te zijn. Het omvat onder meer hergebruik van water en minder gebruik van beton. Ook zijn de gebouwen energiezuiniger, omdat ze kleiner en compact zijn. Verder is het gebouw beter geïsoleerd dan wettelijk vereist en wordt er geen aardgas toegepast.
Wegensteunpunten liggen door heel Nederland verspreid in de nabijheid van autosnelwegen en zijn er voor opslag van materieel en strooizout.
Tevens zijn ze uitvalsbasis voor gladheidsbestrijding en incidentmanagement. Vanuit de wegensteunpunten vertrekken strooiwagens bij gladheid. De gele pick-up trucks van de weginspecteurs vertrekken vanuit de wegensteunpunten om zich snel naar een incident in de regio te kunnen begeven. Daar stellen ze de situatie veilig en zorgen ervoor dat hulpdiensten hun werk kunnen doen en gestrande voertuigen worden weggehaald.
Babberich is een van de 42 wegensteunpunten in Nederland, die de komende jaren opnieuw gebouwd of gerenoveerd wordt.