Kroegentocht dekt niet helemaal de lading
Kroegentocht dekt niet helemaal de lading Foto:

Veertiende bridgedrive voor War Child

LIEMERS -  Bridgeclub De Liemers houdt op 23 april voor de 14e keer een bridge-“kroegentocht” waarvan de opbrengst voor War Child is. De laatste donatie was in 2019 en bedroeg € 2500,-. 

Die donatie wordt door War Child gebruikt om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. Kinderen maken in een oorlog de vreselijkste dingen mee die zij moeilijk kunnen verwerken. War Child draagt bij aan het verwerken van trauma’s door sport, spel en muziek waardoor kinderen zich emotioneel kunnen uiten. “Kroegentocht” dekt niet helemaal de lading. Er wordt in uiteenlopende locaties gespeeld: horeca, boekhandel, zaal bij de kerk en dit jaar voor het eerst in de cultuurfabriek bij het gemeentehuis. De start en finish van deze veertiende editie vindt traditiegetrouw plaats in De Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24 in Zevenaar. De start is ’s morgens om 09.30 uur en rond 16.30 wordt de laatste kaart gelegd en om circa 17.15 uur is de prijsuitreiking. Er is een bescheiden prijzentafel, die voor een belangrijk deel gesponsord wordt door de plaatselijke middenstand en ondernemersvereniging.

Tien locaties

Er wordt op tien verschillende locaties gespeeld met acht ronden van vier spellen. Op de locatie waar men de vierde ronde speelt, wordt de lunch geserveerd. Na elke ronde wisselen de spelers van locatie. Dat betekent dat het in het centrum na iedere ronde een ‘drukte van jewelste’ is, want al die spelers wisselen van locatie. Er is plek voor 112 paren. De kosten bedragen € 50,- per paar (inclusief kopje koffie in de eerste ronde en een lunch na de vierdeonde).
Er is nog plaats voor enkele paren. Aanmelden via https://7015.bridge.nl/ of 06-22153923 (Guus Lijnkamp).