Marvin is blij met de onderscheiding
Marvin is blij met de onderscheiding Foto: Peter Mullenberg

Judoleraar Marvin de la Croes 'Coach van het jaar 2021'

ZEVENAAR - Marvin de la Croes is op 26 maart, de Nationale Budodag uitgeroepen tot ‘Coach van het Jaar 2021’. Marvin ontving een meerderheid aan stemmen ten opzichte van medegenomineerden Martin Overbosch en Thijs Huigenbos. In totaal werden ruim 950 stemmen uitgebracht.

Marvin is judoleraar en geeft wekelijks met veel enthousiasme zijn lessen aan jonge judoka’s in onder meer Zevenaar, Westervoort en Giesbeek. De la Croes kreeg de prijs tijdens de opening van de Nationale Budodag overhandigd door dagvoorzitters Dex en Guillaume Elmont. Uit de motivaties van de stemmen blijkt dat De la Croes veel positieve impact heeft op zijn leerlingen. Een greep uit de reacties van uitgebrachte stemmen op Marvin: “Hij is enthousiast, entertainer voor de jongste jeugd en G-judo, altijd vriendelijk en goedlachs, hij snapt het spelletje en kan wedstrijdjudoka’s op technisch, tactisch en mentaal vlak echt stappen verder brengen. Hij verdient de waardering. Daarnaast nu ook nog aan het ontwikkelen als scheidsrechter, hulde voor onze eerste wereldkampioen junioren bij de heren! Of “Hij is super vrolijk en lief en grappig! “Hij heeft echt oog voor wat er gebeurt met de kinderen. Ziet veranderingen en merkt die op aan ouders. Hij laat onze dochter zichtbaar groeien en weet precies waar zij aanmoediging, steun of een strenge blik nodig heeft. De perfecte coach voor onze dochter.” Of “Fijne collega en iemand die midden in het judo staat. Een graag gezien persoon. Gewaardeerd door vele trainers, judoka’s en scheidsrechters.” Of "Legend! Een aantal jaar als trainer mogen hebben en wat een mooie trainer en mens is het. Hij is naast wedstrijdjudo, ook fantastisch met iedereen in de omgang. Tegenslagen maken hem sterker. Alleen maar lof!” 

Keurmerk

Naast de titel coach van het jaar mocht Marvin de la Croes nog een mooie onderscheiding in ontvangst nemen. Zijn club, judovereniging De Bem werd in het zonnetje gezet: de club werd erkend met het JBN keurmerk. De Keurmerkclubs van Judo Bond Nederland vormen een selectie van ruim tachtig clubs in Nederland waar zaken extra goed geregeld zijn. Het zijn clubs die op bestuurlijk vlak goed in elkaar zitten, waar de leden training krijgen van erkende judotrainers en waar gewerkt wordt aan een goed en veilig sportklimaat.