Willy van Dinther, Annie Köning en Henk te Dorsthorst (Foto: Wil Kuijpers)
Willy van Dinther, Annie Köning en Henk te Dorsthorst (Foto: Wil Kuijpers) Foto: WilKuijpersBABBERICH

Annie Köning (87) en Henk te Dorsthorst (85) winnen vrijwilligersprijs in Babberich

Algemeen

BABBERICH – De vrijwilligersprijs 2021 van Babberich is niet naar één persoon gegaan, maar naar twee: Annie Köning (87) en Henk te Dorsthorst (85). “We konden geen keuze maken”, aldus Willy van Dinther, voorzitter van Dorpsraad Babberich.

Met het uitreiken van de prijs herstelt de dorpsraad een traditie in ere. “Actief Babberich is vele jaren terug begonnen met het uitreiken van de vrijwilligersprijs, maar is daar vervolgens ook weer mee gestopt. Wij vinden het belangrijk om deze prijs weer te gaan uitreiken omdat daaruit zoveel waardering blijkt voor het vele vrijwilligerswerk. Het verenigingsleven draait in hoofdzaak op vrijwilligers. Maar de maatschappij verandert. Babberich krijgt veel nieuwe inwoners van buitenaf en die nemen niet direct of helemaal niet deel aan ons zo sterke sociale, maatschappelijke en verenigingsleven. Iedere vereniging is op zoek naar bestuurders of andere vrijwilligers, wij koesteren de bestuurders en de vele vrijwilligers die Babberich telt.” 

Ongekende erelijst

Van Dinther stak de loftrompet over Annie Köning en Henk te Dorsthorst die allebei veel voor de St. Franciscusparochie hebben betekend. “De erelijst van Annie is ongekend: lector, interieurverzorgster, bij het zangkoor, uitgeleide verzorgster, koster, parochieblad, secretariaat, collectant, lid van de pastorale raad. Annie, vanaf 1967 was je gezichtsbepalend voor het wel en wee van onze parochie. Al die 55 jaar - u hoort het goed - heb je deze functies met een glimlach vervuld”, sprak van Dinther tot alle genodigden in een tjokvol De Borg. Henk te Dorsthorst was vanaf 1987 onder meer koster, onderhoudsman kerk, kapel en kerkhof, collectant, en kerststal verzorger. “Een vrijwilliger die het woord ‘nee’ niet kende. Nu ons kerkgebouw ontheiligd is en binnenkort wordt begonnen met de omvorming naar een prachtig complex bestaande uit achttien appartementen in vier bouwlagen gesitueerd, vonden wij, dat op basis van jullie bijzondere, vrijwillige, jarenlange diensten voor onze gemeenschap, dat de vrijwilligersprijs Babberich 2021 geheel en al aan jullie toekomt.”