Vanaf 7 april om half tien is iedereen welkom bij Obbink
Vanaf 7 april om half tien is iedereen welkom bij Obbink Foto:

Alle zintuigen gebruiken bij Obbink in Didam

DIDAM - Al een paar weken zijn de ramen van het pand naast Scapino in de Spoorstraat afgeplakt. Daarachter wordt hard gewerkt om de nieuwe vestiging van Obbink op 7 april klaar te hebben voor de klanten. Die zijn dan vanaf half tien welkom om zich te vergapen aan een prachtige winkel.

Verkoopleider Jan Witteveen zegt dat Obbink beleving wil bieden: "Zien, horen, maar ook ruiken en proeven!" Dan doelt hij op de enorme hoek waar de koffiezetapparaten staan. Niet voor niets is de koffietafel er vlakbij geplaatst. "Als je bij ons een koffiezetapparaat komt uitzoeken, moet je ook kunnen ruiken en proeven wat je koopt. We hebben twee merken koffie staan, waarmee we in de bonenmachines koffie kunnen zetten." Daarnaast staan er koffiemachines van Nespresso, Dolce Gusto en Senseo. Obbink verkoopt ook filterkoffieapparaten. De overbekende Moccamaster van Douwe Egberts staat er in allerlei kleuren. De winkel is ingericht volgens een shop in shop principe. Dat zie je terug in de hoek beeld en geluid. Merken als Sonos, Citation, JBL, Samsung en Philips hangen bij elkaar. "We zetten hier twee luie stoelen neer en nodigen de klanten uit om op hun gemak te genieten van de kwaliteit van de tv's en audioapparatuur." Ook het witgoed staat overzichtelijk per merk bij elkaar. De inbouwapparatuur is ook echt ingebouwd, dus dat geeft een goed beeld.
Obbink neemt de diensten over van Electro World Wiendels. De service zal niet veranderen, al zal Tonnie Bosman niet meer het vertrouwde gezicht zijn. "Ik vind het jammer dat hij niet meekomt, maar snap wel dat hij graag met pensioen wilde", zegt Witteveen daarover. Jeroen Wenting is bedrijfsleider. Een nieuw gezicht is Mark Wolters, hij zal er als verkoopadviseur werken. Wenting vertelt enthousiast dat het assortiment erg uitgebreid is. "Obbink heeft ook ruime keus in persoonlijke verzorgingsproducten, huishoudelijke apparatuur en zelfs laptops en printers. En stofzuigers, wie hier komt om een stofzuiger te kopen, vindt gegarandeerd de juiste. Ook die mag je bij ons uittesten!"
Witteveen vertelt hoe hij na een tip van een collega contact kreeg met Gerda Woltering van Electro World Wiendels: "Ik ben in de winkel gaan kijken en kreeg daarvan een positieve indruk. Didam als vestigingsplaats sprak me ook direct aan. Ik werd nog enthousiaster toen ik met de familie Wolf het pand in de Spoorstraat heb bekeken. Ik zag meteen de mogelijkheden. Korte tijd later ben ik nog een keer met Jelle Obbink gaan kijken. Jelle is de beoogde vierde generatie in het familiebedrijf."
Nadat het huurcontract eind januari werd getekend, moest er hard gewerkt worden. Alle winkels van Obbink zijn in dezelfde stijl ingericht. Dat concept voor het interieur werd in 2018 bedacht en in Aalten uitgevoerd. De kleurstelling bestaat uit grijstinten met bruin en veel hout. In 2019 kreeg de superstore in Doetinchem een nieuwe uitstraling: "Maar liefst 1600 m2, met een enorme merkbeleving", zegt Witteveen. Eibergen, Winterswijk en Ruurlo volgden. Nu is alleen Borculo nog toe aan een makeover.

Geschiedenis Obbink

Gerrit Obbink begon in 1934 in Winterswijk met het maken van radio's. Met een bakfiets ging hij langs klanten, zodat ze er thuis een konden uitzoeken. Zoons Hans en Jos namen het bedrijf over. Hans' zoon Gerben staat nu aan het roer. Zijn zoons Jelle en Bart zijn actief in het bedrijf. Jos overleed een aantal jaren gelden. Zijn zoon Pim regelt personeelszaken en staat af en toe nog in een winkel.
obbink.nl