Meedoen aan Talententuin

LOBITH - Naast De Ontmoeting bij de Protestantse kerk in Lobith ligt een stuk grond. Daar wil de Protestantse Gemeente samen met mensen uit de kerk, omwonenden en andere enthousiastelingen een Talententuin realiseren.

De tuin kan uitgroeien tot een ontmoetingsplek in het hart van Lobith. Na de herinrichting van het dorpshart betekent dat een verdere vergroening van het dorp.  Zin om een tijdje mee te doen in de Doegroep? Wie meedoet, praat mee over het invullen en verder inrichten van de tuin. Samen wordt een rooster gemaakt voor het tuinieren. Meehelpen is geheel kosteloos. De opbrengsten verdelen we met elkaar. Meer willen weten? Wees welkom op de inloop-avond op woensdag 20 april van 19.30 - 20.30 uur in De Ontmoeting, Markt 15 in Lobith.
https://www.pgrijnwaarden.nl/talententuin..


Ledenvergadering Ons Genoegen

GIESBEEK - De Algemene ledenvergadering van HSV 'Ons Genoegen' Giesbeek vindt plaats op maandag 25 april om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Landaansestraat 6b in Giesbeek. De agenda en de notulen van 2020 staan op de site http://hsvoggiesbeek.mijnhengelsportvereniging.nl/actueel/nieuws.html..


Jeugdavond bij
Corona Borealis

ZEVENAAR - Volkssterrenwacht Corona Borealis houdt op vrijdag 15 april een jeugdavond van 19.00 tot 20.15 uur.

Tijdens de jeugdavond wordt door een lid van de sterrenwacht Corona Borealis aan de Breulylaan 3 in Zevenaar een presentatie gegeven voor de jeugd van 6 tot 16 jaar. De presentatie gaat over het zonnestelsel, de Melkweg en over hemellichamen nog veel verder weg in het heelal. De zon, aarde, maan en ook de overige planeten worden dan besproken op een begrijpelijke manier. Ook wordt bijvoorbeeld uitleg gegeven over de seizoenen op de aarde. Na de presentatie kan bij heldere hemel door de telescoop worden gekeken. Entree jeugd € 2,50 p.p.  Een volwassen begeleider is gratis.


Lezing bij
Rozenkruis

ARNHEM - Op woensdag 13 april is er in het centrumgebouw van het Gouden Rozenkruis, Velperweg 58 in Arnhem van 20.00 tot 22.00 uur een lezing. Het onderwerp is: 'Een ode aan de eerste liefde'. De lezing is vrij toegankelijk.