Koning Frans Witjes en zijn koningin Alice openen de banen
Koning Frans Witjes en zijn koningin Alice openen de banen Foto:

Jeu de boulesbaan voor
schutterij E.M.M.

ZEVENAAR - De totstandkoming had even wat voeten in de aarde, maar afgelopen zaterdag werd de twee jeu de boulesbanen achter het schuttersgebouw  van E.M.M. geopend tijdens de jaarlijkse kaderavond.

Koning Frans Witjes en zijn koningin Alice mochten de eerste ballen werpen na het openingswoord van voorzitter Peter Gertsen. Het initiatief voor de banen kwam vanuit enkele oud-leden. Gertsen: "Een mooi idee om zo de binding met deze doelgroep te behouden." Er was echter één probleem: de grond. Die was van de gemeente. Na heel veel vergaderingen met onder meer wethouders en Leny Thuss kwam er groen licht. Gertsen: "Toen kwamen ze met een flinke prijs voor de grond, omdat het een agrarische bestemming had. Daar gingen we niet mee akkoord. Dat leek nergens op. Uiteindelijk hebben we die prijs met 65% naar beneden weten te krijgen. Dat was voor ons een acceptabel bedrag." Daarna konden de ideeën verder uitgewerkt worden. Dit is het resultaat. Koning Frans en koningin Alice, aan jullie de eer de banen te openen."
Dat Frans even later het onderspit moest delven tegen zijn echtgenote mocht de pret niet drukken. De kaderavond in Ooy telde alleen maar winnaars. "Geweldig dat we allemaal weer bij elkaar zijn. Wat hebben we hier lang naar uitgekeken," sprak Gertsen tot de vrijwilligers en kaderleden die in grote getale naar het schuttersgebouw waren gekomen.