Nieuwe ondersteuningsregelingen voor horeca- en kleine ondernemers

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar heeft een zogeheten Noodherstelfonds opgericht met twee nieuwe ondersteuningsregelingen. Deze zijn specifiek bestemd voor ondernemers die getroffen zijn door de maatregelen tijdens de lockdown periodes.

Tijdens corona hebben veel ondernemers het zwaar gehad. Sommigen hebben hun deuren zelfs tijdelijk of definitief moeten sluiten, wat veel zorgen met zich meebracht. Anderen hebben veel verliezen ervaren en krabbelen nu weer een beetje op.
Horecaondernemers (met maximaal 50 fte) kunnen een voucher aanvragen ter waarde van € 2.000 voor het toekomstbestendig maken van hun onderneming. Activiteiten die hieraan bijdragen - denk aan professionele hulp en begeleiding - mogen met deze voucher worden ingekocht. Het bedrag is niet bedoeld voor inkomensondersteuning. De voucher kan per onderneming één keer worden aangevraagd. Let op: hotels, pensions, coffeeshops, cafetaria's en sportkantines komen niet voor de regeling in aanmerking.
MKB-ondernemers (met maximaal 10 fte) die geraakt zijn door de coronamaatregelen kunnen ook in aanmerking komen voor een voucherregeling. Deze voucher bedraagt maximaal € 1.000. Ondernemers betalen zelf een eigen bijdrage van 10% en de btw. De voucher kan worden ingezet bij een leverancier naar keuze voor bijvoorbeeld specifieke bedrijfsprocessen (digitalisering, boekhouding, financiën, HR, strategie enzovoorts), de ontwikkeling van het bedrijf, juridische vraagstukken, of bijscholing. Het bedrag is niet bedoeld voor inkomensondersteuning.
Beide vouchers zijn vanaf 1 april tot 1 augustus 2022 aan te vragen.