"Mijn droom is op kampioen te worden met OBW"
"Mijn droom is op kampioen te worden met OBW" Foto:

Tijn Polman (sv OBW)

Deze week:

Naam: Tijn Polman
Woonplaats: Zevenaar
Geboortedatum: 29 september 2000

1. Club en positie:

Ik speel ik al sinds 2006 bij sv OBW Zevenaar. Daarvoor speelde ik bij sv Babberich. Ik heb namelijk eerst in Babberich gewoond en daarom ben ik ook lid geworden bij deze voetbalvereniging. Maar in 2006 ben ik verhuisd naar Oud-Zevenaar en ben ik uiteindelijk lid geworden van sv OBW. Ik speel nu ongeveer vier jaar vast in het eerste elftal van OBW. Als ik kijk naar de posities die ik heb gespeeld in deze vier jaar is dit heel verschillend. Tijdens mijn debuut kwam ik als invaller in het veld op rechtsbuiten. Dit was voor mij een verassing). Nu speel ik als nummer zes vlak voor de verdediging en in geval van nood als centrale verdediger.

2. Gezin:

Mijn gezinssituatie bestond in mijn kinderjaren uit een gezin van vier: vader, moeder en zusje. Alleen zijn mijn ouders al een geruime tijd gescheiden van elkaar, dus woon ik nu samen met mijn zusje op twee verschillende plekken. Het heen en weer verhuizen van het ene huis naar het andere huis is soms een heikel puntje, alleen wen je hier in de loop van de jaren aan.

3. Beroep/studie:

Momenteel studeer ik Sportkunde aan de HAN in Nijmegen. Dit jaar ben ik bezig met mijn laatste jaar van mijn studie en hoop ik in de zomer te kunnen afstuderen. Ik wil na mijn studie graag aan de slag gaan in het werkveld van sport en bewegen, voornamelijk om sport als middel in te zetten en daarmee verschillende doelgroepen aan het bewegen te krijgen.

4. Favoriete club en voetballer:

Mijn favoriete club is Feyenoord. Ik ben al jarenlang fan van deze club, dit kwam door een goede vriend van mij die al van jongs af aan fanatiek supporter is van Feyenoord. Zo ben ik een keer meegevraagd om naar een wedstrijd van Feyenoord te gaan. Sindsdien ben ik fan geworden van Feyenoord, omdat de sfeer en het stadion zoveel indruk op mij hebben gemaakt.

5. Lastigste tegenstander:

Een aantal jaar geleden hebben we met OBW een oefenwedstrijd gespeeld tegen RKZVC. Tijdens deze wedstrijd kwam ik tegenover Sjors Stokhorst te staan, een goede speler met veel kwaliteiten. Dus hem kan ik wel beschouwen als lastigste tegenstander.

6. Hobby’s:

Mijn hobby naast voetbal is drummen. Mijn vader doet het al langere tijd en zo ben ik eigenlijk van jongs af aan in aanraking gekomen met deze hobby. Drummen doe ik nog steeds wekelijks. Ik haal hier nog steeds veel plezier uit.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je voetballeven

Mijn hoogtepunt op voetbalgebied is eigenlijk een langere periode en dat is namelijk dat ik wekelijks met mijn beste vrienden mag voetballen in het eerste elftal van sv OBW. Toen ik lid ben geworden van sv OBW ben ik terecht gekomen in de JO9-1 (die tijd nog F1).
Met spelers in dat team heb ik goede vriendschappen opgebouwd. Het is echt een hoogtepunt dat ik na 16 jaar nog steeds wekelijks met deze vrienden voetbal in het eerste van sv OBW. Dat maakt denk ik de vereniging OBW mooi. Dat zij de aandacht en de kans geven aan eigen jeugd om door te stromen naar het eerste elftal.
Mijn dieptepunt op voetbalgebied is wel dat ik voor een langere tijd geblesseerd aan de kant moest toekijken.
Ik heb toen mijn elleboog uit de kom gehad tijdens een voetbalwedstrijd en toen is ook een stukje bot afgebroken, waardoor ik geopereerd moest worden. Dit hield mij vier maanden aan de kant, een langere periode waarin ik eigenlijk alleen maar kon toekijken langs het veld.

8. Favoriete muziek:

Mijn muzieksmaak is heel verschillend, dit is van Top50 tot Nederlandstalige muziek. Het maakt mij allemaal niet heel erg uit, als het maar goed klinkt dan luister ik het wel.

9. Grootste ergernis: 

Mijn grootste ergernis op voetbalgebied is als teamgenoten niet het optimale uit zichzelf halen. Bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd of training als jongens de kantjes ervan af lopen en het team benadelen. Vooral als ik weet dat zij goede kwaliteiten hebben om te presteren en weet dat diegene de taken wel goed kan uitvoeren.

10. Vakantie:

Mijn favoriete vakantieland is Italië. Ik ben daar vroeger jaarlijks op vakantie gegaan met mijn familie en voor de toekomst zou ik daar nog vaak terugkeren om lekker op vakantie te gaan.
Wat ik dan het liefst doe is voetballen op het strand, zwemmen, steden bezoeken en natuurlijk terrasjes pakken.

11. Droom voor de toekomst:

Als droom wil ik graag een droom vertellen op voetbalgebied. Sinds ik bij het elftal van sv OBW zit, hikken we vaak tegen een kampioenschap aan. De afgelopen jaren is door Covid het seizoen verloop stopgezet, maar vanaf dit jaar hopelijk niet meer. Daarom is mijn droom om kampioen te worden met sv OBW. We hebben een hele hechte spelersgroep en hebben allemaal de ambitie om kampioen te worden.
Ik vind het dan mooi om dan de doelstelling die we als hecht team hebben te verwezenlijken, dat is mijn droom.