Afbeelding
Foto:

Filatelisten Vereniging
de Liemers viert
zestigjarig jubileum

ZEVENAAR - Op 13 maart 2022 bestond Filatelisten Vereniging de Liemers zestig jaar. Dat werd vier dagen later gevierd op een speciale jubileum bijeenkomst in Ons Huis in Zevenaar.

Inno van Dijk, de voorzitter van de vereniging, verzorgde een levendige diapresentatie over de afgelopen zestig jaar. Voor die tijd was het een afdeling van de landelijke organisatie De Globe.  Na de oorlog waren er in 1946/47 10 leden voor een startende afdeling van de Globe. Drie jaar later, 1951, viel de boel alweer uit elkaar. In 1962 werd het definitief een afdeling van de Globe en in 2015 een zelfstandige vereniging in Zevenaar met de huidige naam. In 1966 waren er 78 leden. In begin jaren tachtig werd de top bereikt met bijna tweehonderd leden. Nu telt de vereniging veertig leden.Na de presentatie volgde een plezierig samenzijn met hapjes, drankjes en werden veel herinneringen opgehaald. "Wij zijn een bloeiende en ook financieel gezonde vereniging in een gezellige sfeer met verhalen, kleine en grote veilingen, duizenden postzegels op voorraad, kortom er is altijd wat te doen", aldus Inno van Dijk.
Elke derde donderdagavond van de maand is er een ledenbijeenkomst in Ons Huis in Zevenaar. Aanvang 20.00 uur. Postzegelliefhebbers kunnen zich aanmelden of informatie vragen bij de voorzitter email: miekeeninno@upcmail.nl,  of bij de secretaris tel. 0313-632761. Naar aanleiding van het jubileumfeest heeft de vereniging een postzegel uitgebracht waarvan er nog een aantal te koop zijn. Per zegel 1,20 en per vel 12,00 euro. Het aantal is zeer beperkt.