De dames draaien een prima seizoen
De dames draaien een prima seizoen

Dames en heren van Basketiers `71 veroveren koppositie

Algemeen

ZEVENAAR - Acht wedstrijden stonden er zaterdag 26 maart op het programma voor de verschillende teams van Basketiers ’71: maar liefst  zeven thuiswedstrijden en een uitwedstrijd. Een korte terugblik op een prachtige basketbaldag.

De dames van de Basketiers draaien een prima seizoen. De ervaren selectie onder leiding van coach Edwin Daams had tot afgelopen zaterdag tien van de elf  wedstrijden gewonnen. Daarmee stonden ze op een mooie tweede plaats achter het tweede team van de Orca’s uit Urk. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen het derde damesteam van Urk op het programma. Deze wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 70-41. In de tussentijd werd duidelijk dat Orca’s 2 niet naar hun wedstrijd in Zutphen was gereisd. Daardoor werd de uitslag reglementair 20-0 voor de Hanze Stars. Met nog acht wedstrijden te gaan staan beide teams nu bovenaan. Gelijktijdig speelden de heren van Basketiers hun wedstrijd tegen de Arnhem Eagles. De wedstrijd werd met 87-60 gewonnen en daardoor klom het team naar de eerste plek in de competitie. Echter wel met twee wedstrijden meer gespeeld dan de nummer twee en drie. Heren 2 speelde zaterdag tegen Joy M uit Malden. De punten gingen mee naar Malden met een 43-50 zege.

Jeugdteams

De jeugdteams van de Basketiers speelden ook hun wedstrijden. Zoals gewoonlijk speelden de U14-1 en U14 -2 als eerste de wedstrijden. U14-1 beleeft een moeizaam seizoen en ook de zevende wedstrijd van de competitie werd verloren. Ditmaal met 16-112 tegen Pluto. De U14-2 won verrassend van de koplopen VBV uit Veenendaal. Met 67-60 werd de twee zege van deze competitie gehaald. De dames van de U16 speelden hun wedstrijd tegen de Batouwe uit Bemmel. Dit was al de vijfde ontmoeting van deze teams sinds september. Het zijn altijd spannende en leuke wedstrijden, maar helaas ging ook nu de wedstrijd verloren, maar deze keer was de zege heel dichtbij, 71-73. De jongens van de U16 speelden als enige een uitwedstrijd en wel in Haaksbergen tegen Tonego. Met 48-50 werd nipt gewonnen en de koppositie ingenomen. De nummer twee heeft echter wel twee wedstrijden minder gespeeld. Tot slot de U18. Zij speelden tegen BCE’78 uit Ede. In een boeiende wedstrijd werd met 50-45 gewonnen van de koploper. Daardoor hebben de jongens alles in eigen hand met nog vijf wedstrijden te spelen.

Meetrainen

Zoals al vaker gezegd zijn wij inmiddels weer begonnen met trainingen voor kinderen van 8-12 jaar. Kijk op de website voor meer informatie. Een paar keer meetrainen kan altijd en dan kun je ervaren hoe leuk en sociaal basketbal is.