The West Side Story in een nieuw jasje

ZEVENAAR – Niet alleen Filmhuis Zevenaar heeft een nieuw jasje, ook de musical The West Side Story. De verfilming van de klassieker uit de vorige eeuw was vorige week te zien in het filmhuis. De ontroerende film werd goed ontvangen door het publiek.

Door Suva Boersma

De romantische film is oorspronkelijk een musical. Dat komt ook terug in de film met de meest prachtige liederen zoals ‘America’ en ‘Marìa’. 

Het verhaal

De hoofdpersonages Tony en Marìa worden verliefd tijdens een schoolfeest in 1957. Het was liefde op het eerste gezicht, helaas ging dit niet over rozen. Tony werd groot gebracht door zijn alcolistische vader en drugs verslaafde moeder. Hij woont al heel zijn leven in Manhattan. Hij en zijn Amerikaanse vrienden, zijn tegen de Puorto Ricaanse migranten. Die nemen volgens hun heel de stadt in en drijven de oud Amerikaanse bevolking weg. Marìa is een Puorto Ricaanse jongedame die samen woont met haar schoonzus en broer. Ze woont in een buurt met haar volk vanuit Puorto Rico. Ze wil niks dan vrede tussen de twee bevolkingsgroepen. Haar broer denkt daar anders over. Iedere Amerikaanse jongen die met Marìa wilt dansen krijgt van hem een harde stoot. Dat geldt ook voor Tony. Alle acteurs zingen hun gedachten naar elkaar toe. Daardoor krijgt de film een musicalrandje. Door de vrolijke dansen, verdrink je helemaal in de film. De passie spat er vanaf! Verschillende thematieken komen aan bod in het leven van de bevolking in het westen van New York City. Instinct, discriminatie en liefde zijn de meest voorkomende thema's.

Theatrale stijl

Het is een spannende en interessante film omdat er veel motieven in elkaar overlopen. De theatrale stijl past perfect bij het verhaal. The West Side Story is zeker een aanrader voor de kijker die van een beetje romantiek en spanning houdt.
Meer aantrekkelijke films zien? Kijk op pagina 15 voor het actuele programma van het filmhuis.