De repetities voor het voorjaarsconcert zijn in volle gang
De repetities voor het voorjaarsconcert zijn in volle gang Foto:

St. Gregorius combineert voorjaarsconcert met presentatie van jubileumboek

GIESBEEK - Fanfare St. Gregorius houdt op zaterdag 9 april haar voorjaarsconcert in de St. Martinuskerk in Giesbeek. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Toen premier Rutte tijdens de persconferentie van 14 januari meldde dat er weer geoefend mocht worden kwam de muzikanten van  fanfare St. Gregorius uit Giesbeek binnen een week bij elkaar om enthousiast te repeteren. De eerste repetitie vond plaats op 20 januari en al snel werden er weer concrete plannen gemaakt om aan het geplande voorjaarsconcert invulling te geven. Op zaterdag 9 april is eindelijk zover en is het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Edwin Rosmulder en de orkestleden onder leiding van Dineke Griek om van zich te laten horen. 

Jubileumweekend

Het voorjaarsconcert is weer een aanloop naar het nog te vieren jubileumfeest in verband met het 100-jarig bestaan van de Giese fanfare. Tijdens het concert wordt het jubileumboek gepresenteerd. Het boek is een bundeling van verhalen over St. Gregorius door al die honderd jaren heen. De foto’s in het boek laten de fanfare zien in de diverse decennia en geven een mooie indruk van het tijdsbeeld. Het bestuur en de muzikanten kijken ook erg uit naar het jubileumweekend, dat gaat plaatsvinden in het weekend van 13, 14 en 15 mei. Op vrijdag 13 mei start de jubilerende vereniging op de Paulusschool, waar zij samen met muziekdocenten van Liemers Kunstwerk een muziekfeest voor alle kinderen van de basisschool verzorgen. Dit muziekfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur-, en Erfgoedpact Liemers. Op zaterdagmiddag 14 mei is er een muzikale rondgang door Giesbeek en aansluitend een receptie. Oud-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom op de receptie, maar mogen ook aansluiten tijdens de rondgang om op die manier nog eens door het dorp te marcheren samen met de muzikanten van St. Gregorius. Coverband Cabrio is op zaterdagavond van de partij om er samen met iedereen die wil een groot feest van te maken. Op zondag 15 mei vindt er overdag een muziekfestival plaats waarbij muziekvrienden van de fanfare samen muziek maken, spelen en zingen. De jubilerende fanfare bijt het spits af om 12.00 uur, waarna er in de middag nog optredens plaatsvinden van onder andere Muziekvereniging ‘Nieuw Leven’ Angerlo, Popkoor ‘A Sign of Friendship’, Harmonie ‘Wilhelmina’ Pannerden en Zeemanskoor ‘Schip Ahoy’ uit Angeren. Een festival waarbij iedereen van harte welkom is in de feesttent op het Dorpsplein in Giesbeek.