Gezelligheid troef bij De Zonnebloem
Gezelligheid troef bij De Zonnebloem

Smaakvol stamppottenbuffet bij De Zonnebloem

Algemeen

ZEVENAAR - Gezelligheid troef op de eerste groepsactiviteit voor de gasten van de Zonnebloemafdeling Zevenaar-West. Een stamppottenbuffet in de Griethse Poort, voorafgegaan door een compilatie van de concerten van André Rieu.

Door Piet van Breukelen

De opkomst was wat minder groot dan voorgaande jaren, wat vooral te maken had met de gevolgen van corona en helaas ook met het teruglopen van het aantal vrijwilligers. Maar het was er gelukkig niet minder gezellig om. Vanwege het teruglopend aantal vrijwilligers, werd er dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt werd van de vervoersservice van Caleidoz. Voor een klein bedrag werden de gasten die slecht ter been waren opgehaald en weer thuis gebracht. Aan de positieve reacties te horen krijgt dit zeker een vervolg. Na de ontvangst met koffie, thee en wat lekkers, was er dit keer geen live optreden van een koor, maar was Ross Beeld en Geluid uit Duiven gevraagd een voorstelling te verzorgen over de muzikale activiteiten van de ons allen bekende muzikale virtuoos op viool en dirigent André Rieu. Het werd een compilatie van zijn prachtige muziek en de aanwezigen waanden zich echt even op het Vrijthof in Maastricht, waar de in Limburg geboren Rieu zo vaak concerten verzorgt. De nummers vielen enorm in de smaak en er werd naar hartenlust ritmisch meegeklapt en meegezongen waar dat kon. Na een uur was het tijd om de kelen te smeren met een pauzedrankje, gevolgd door de traditionele stamppot, geserveerd door h de Griethse Poort, daarbij geassisteerd door een aantal vrijwilligers. Het was smullen geblazen van de boerenkool, zuurkool, hutspot met worst, speklapjes, hachee, spekjes en uitjes. Toen iedereen even na zessen naar huis ging, waren er louter blije gezichten en positieve reacties van de gasten, die vooral blij waren elkaar weer te zien en te spreken. Het voelde goed eindelijk weer als groep bij elkaar te zijn. “Wat heb ik genoten van de muziek van André Rieu en die heerlijk ouderwetse stamppot”, zo liet de inmiddels 83- jarige mevrouw Welling van achter haar rollator weten.

Vrijwilligers nodig

Het ziet ernaar uit dat het bestuur en de activiteitencommissie weer volop activiteiten kunnen gaan organiseren, waarbij de ondersteuning van vrijwilligers onontbeerlijk is. Veel belangrijker is het echter dat de vrijwilligers hun gasten regelmatig bezoeken, zodat zij niet vereenzamen. Voor het bezoekwerk is de afdeling Zevenaar-West dringend op zoek naar vrijwilligers. Liefhebbers kunnen zich melden bij Rini Foeken 0316-342556 of maas.rini@concepts.nl.