Lezing Harrie Besselink in het kader van Boekenweek

ZEVENAAR - De 87e Boekenweek vindt dit jaar plaats van 9 t/m 18 april. De boekhandel en bibliotheek zijn tijdens de Boekenweek dé plek voor literatuurbeleving, met allerlei feestelijke activiteiten en schrijversoptredens. 

Het thema van deze Boekenweek is “Eerste liefde”. In dit kader geeft Harrie Besselink op zondag 10 april a.s. om 14.00 uur een lezing over zijn boek “Het went nooit zonder jou” in Kunstwerk! de Bibliotheek in Zevenaar. 

Over het boek

'Mijn toespraak op de afscheidsdienst van Marijke begon zo: Het is wat staccato geschreven maar dat komt door de tijd die je gegeven is op een crematie. Meer tijd moet je kopen. Eigenlijk wel bizar dat je bij een crematorium tijd kunt kopen, hier wel. Jammer genoeg ben je dan te laat.''Misschien wordt het ooit eens een boek,' zei ik tegen Marijke, terwijl ze aan het infuus lag en ik mijn dagboek aan het bijwerken was. En waarachtig, het is een boek geworden, over de weg die je samen gaat bewandelen als je de diagnose uitgezaaide longkanker krijgt. Een chronische vorm van onzekerheid en verslagenheid neemt bezit van je. Verdriet is een veelomvattend begrip. Ik probeer het beet te pakken, te begrijpen en ermee om te leren gaan.'

Harrie Besselink (1948) was meer dan vijftig jaar gelukkig met Marijke Besselink-van der Wal (1948-2017). Ze hebben twee zoons en een kleindochter. 

Inschrijven

Inschrijven voor deze lezing kan door te mailen naar activiteiten@liemerskunstwerk.nl. De entree bedraagt € 7,50 en kan ter plekke per pin worden voldaan. 

Rebers Boek en Bureau is aanwezig om het boek te verkopen. Na de lezing is er tijd om het boek te laten signeren door Harrie Besselink. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan het Rijnstate Vriendenfonds.