Afbeelding
Foto: c) Publicdomainphotos | Dreamstime.com

Rare reclamedingen

Laatst was ik met mijn gezin op weg naar Zeeland. Dat is vanuit Giesbeek best een flinke reis, dus je komt onderweg heel wat tegen. We hebben tijdens één autorit heel wat rare reclamedingen en ietwat onhandige bedrijfsnamen voorbij zien komen.

Wil je tanken? Dan kun je aan de A58 het tankstation genaamd Voetpomp vinden. Het is wel even werk om zo je benzine of diesel je auto in te krijgen, maar het is wel weer eens wat anders. 

Tankstations hebben sowieso vaak prachtige namen. Zo vind je richting Breda ook Kalix Berna. Ik vermoed dat de oude Romeinen daar hun diesel al haalden. Ik moet ook altijd lachen om Overbroek aan de A15. Drie keer raden wat ik een mooie naam vind voor een tankstation aan de overkant van de snelweg… Achter op een vrachtwagen stond 'Only for foodstuff'. Ook dat vonden wij raar. Voedselspul? Dat klinkt al meteen niet erg smakelijk meer. 

Bij Drivetrain kun je niet zelf een dag als treinmachinist aan de slag, maar dat is een autorijschool. Tja, Engels, het lijkt hip, maar het is vaak onzin. En natuurlijk kom je ook een keer voorbij een Van der Valk hotel. En altijd vragen wij ons dan af: Waarom is hun logo een toekan? Wat is er mis met een valk? Waren de valkenplaatjes toevallig op? Ik heb het even gegoogeld en het zit zo: Van der Valk is ook eigenaar van Avifauna. En die hadden al een toekan als logo. En dat hebben ze dus overgenomen voor het hele concern. Ik denk dan, waarom kan Avifauna geen valk nemen? Maar dat was misschien wel erg logisch.

Van der Valk is niet de enige met een ietwat apart logobeest. Een ander bedrijf met veel containers heet Mol Cargo. En wat hadden zij als logobeest? Nee, geen blije mol met een bouwhelm, maar een krokodil! Waarom? Wat heeft een krokodil met containers te maken? Ja, ze maken er handtasjes van, maar zoveel kun je daar niet in vervoeren. Gelukkig heeft Mol Cargo geen krokodil meer zag ik op de website. Nu moet die toekan nog weg vliegen. Wil je nog veel ergere logo's zien? Kijk dan eens op deze website: top 10 ongepaste logos van bedrijven. Dan is die toekan ineens weer best leuk.

Manon Kummer