ZomertijdKlompenpad Wandeling
op 27 maart in Groessen

GROESSEN - Zondag 27 maart, begint de zomertijd. Voor de vierde keer organiseert Dorpsraad Groessen een zomertijd-klompenpad wandeling. 

De afstand is aangepast en de route wijkt af van het oorspronkelijke Klompenpad (het Kandiapad). Dit jaar is gekozen voor een bijzondere route die gedeeltelijk lang inmiddels verdwenen huizen in de Helhoek voert. Deze moesten wijken voor de aanleg van  de A15. "We lopen langs het van oorsprong bijzondere kantoren complex van de Unilever, de grootste werkgever van Groessen in de jaren ’ 60. De Historische Kring Duiven-Groessen-Loo heeft foto’s en filmopnamen gemaakt van deze woningen. Tussen 11.00 en 15.30 uur worden deze opnamen in het Dorpshuis vertoond. Ook maken we een klein uitstapje naar Ooy bij Zevenaar. Een van de stempelposten is Zorgboerderij Thushoeve onderdeel van ZoZijn." De route is niet geschikt voor wandelwagens en rollators. De wandeltocht duurt ongeveer 2,5 uur en de deelname is gratis. Via speciale bordjes is herkenbaar waar de route afwijkt. Deze bordjes zijn door gemeente Duiven gesponsord. Liefhebbers kunnen ook het Kandiapad in zijn geheel lopen (16 km). Wel graag melden bij de opgave of bij startpunt.
Halverwege is er een rustplaats bij De Immenhof, Helhoek 17 in Groessen. De familie Koning stelt haar ruimte beschikbaar om gebruik te kunnen maken van het toilet en te genieten van een kopje koffie of thee. Vertrek vanaf Dorpshuis Groessen tussen 9.00 en 11.00 uur.
Binnenkomst in het Dorpshuis tot 15.00 uur. In het Dorpshuis zijn de consumpties voor eigen rekening.
Aanmelden bij het startpunt of via e-mail adres: zomertijdwandeling@gmail.com