Tess is druk in de weer
Tess is druk in de weer

Tess (8) komt in actie voor Oekraïne

Algemeen

ZEVENAAR - Tess Huisman (8) uit Zevenaar hoorde van de oorlog in Oekraïne en schrok van de beelden op het jeugdjournaal. Ze wilde iets doen en nu maakt ze armbandjes. De opbrengst gaat naar Giro 555.

In haar vrije tijd is Tess altijd aan het knutselen. Vaak maakt ze happy stones, beschilderde stenen, met de bedoeling de vinder blij te maken. Nu heeft ze heeft er ook een aantal gemaakt met de vlag van Oekraïne en een rood hart erop. Deze zwerven inmiddels door Zevenaar en omgeving. Ook is ze vaak aan het loomen, ze maakt dan van gekleurde elastiekjes armbandjes voor iedereen die ze kent in hun lievelingskleuren.

Facebook en Marktplaats

Nu maakt ze alleen nog blauw met gele armbandjes en een hartje eraan. Via een oproep op Facebook en via Marktplaats heeft ze van verschillende mensen elastiekjes gedoneerd gekregen voor dit goede doel. De armbandjes wil ze verkopen voor één of twee euro. De eerste bestellingen zijn al gedaan en de eerste euro’s zijn al binnen! Tess: “Eigenlijk maakt het niet uit wat iemand er voor geeft, ik wil dat iedereen het kan kopen. De opbrengst gaat naar Giro 555.

“Door het armbandje te dragen laat je zien dat je Oekraïne steunt, ik hoop echt dat deze oorlog zo snel mogelijk stopt. Maar ik ga wel door met deze actie, want voorlopig is er nog heel veel geld nodig om dit weer goed te maken”, vertelt Tess.

Mailen

Ook een armbandje bestellen?
Dat kan door te mailen naar armband.giro555@gmail.com.