"Hoogtepunten in mijn carriere waren de twee kampioenschappen" Foto:

Speler van de week: Hein Smink (SC Westervoort)

Algemeen

Deze week:

Naam: Hein Smink

Woonplaats: Westervoort

Geboortedatum: 03-04-1992

1. Club en positie:

Ik ben middenvelder bij SC Westervoort en speel hier al mijn hele leven.

2. Gezin:

Een kom uit een prachtig gezin. Naast mijn ouders heb ik twee bijzonder fijne broeders die ook actief zijn binnen onze club. Dit zijn Rick en Gerard Smink. Vanaf volgend jaar trek ik in een nieuw appartement waar voorheen onze plaatselijke stamkroeg in zat.

3. Beroep/studie:

Na mijn studie Ruimtelijke Ordening en Planologie ben ik in de klimaattechniek beland. Ik werk als technisch/commercieel verkoopadviseur bij DPA Warmtepompen in Elst.

4. Favoriete club en voetballer:

Vitesse, daar ben je als kleine jongen mee opgegroeid. Daarnaast ben ik groot fan van Real Madrid en daar loopt dan ook mijn favoriete speler: Luka Modric. Het is altijd genieten als hij aan de bal is.

5. Favoriete muziek:

De Nederlandstalige zanger Roy Wilting. Wat veel mensen niet weten is dat hij naast zingen ook fantastisch triangel kan spelen. Hopelijk pakt hij de draad ooit weer op.

6. Hobby’s: 

Voetballen, met de vrienden stappen. Gezellig ergens een biertje doen of een potje darten.

7. Lastigste tegenstander:

Dat is toch wel Sjoerd Jansen. Hij is helaas alweer een tijdje geblesseerd, maar die jongen kan je letterlijk uit de wedstrijd praten. Hij heeft het vaak in een partij over maatschappelijke vraagstukken die je echt aan het denken zetten. Of hij dit nu bewust doet of niet, het is echt een gave

8. Hoogte- en dieptepunt in je voetballeven:

De hoogtepunten waren de twee kampioenschappen die ik met het eerste heb meegemaakt. Dieptepunt kwam een jaar later dan het laatste hoogtepunt, dat laat zich wel raden.

9. Grootste ergernis:

Van eetgeluiden kan ik erg moe worden.

10. Vakantie:

Ik ga het liefst naar een warm land en breng dan graag een bezoek aan strandbarretjes.

11. Droom voor de toekomst:

Dat Westervoort weer een bruisend dorp wordt.