Peter Schmitz
Peter Schmitz Foto:

Kunstwerk! doet mee aan de maand van de Filosofie

Filosofisch café met thema liefde

ZEVENAAR - Welke impact hebben maatschappelijke veranderingen als de komst van migranten en vluchtelingen en de klimaatverandering op jouw intimiteit en vreemdheid? April is de maand van de Filosofie waarin door heel Nederland filosofische programma’s, lezingen debatten en festivals worden georganiseerd. Kunstwerk! organiseert op dinsdag 5 april een filosofisch café in de bibliotheek in Zevenaar waarin er ingegaan wordt op deze vragen. Van 20.00 tot 22.00 uur ga je met filosoof Peter Schmitz dieper in op het thema: ode aan de liefde. 

Over het filosofisch café

Iedereen denkt weleens na over belangrijke levensvragen: wat is het goede dat ik moet doen? Waar mag ik in geloven en waar mag ik op hopen? In het Filosofisch Café gaat het over deze vragen, dit keer met de focus op ode aan de liefde. Je legt jouw eigen zienswijze naast die van anderen. Daar zitten ongetwijfeld verschillen tussen. En juist door te ontdekken waarom die verschillen bestaan, leer je jezelf beter kennen en krijg je nieuwe gedachten. Het filosofisch café heeft een open en ongedwongen karakter. Je hoeft geen voorkennis van filosofie te hebben om volop mee te doen. Meld je aan via www.liemerskunstwerk.nl/filosofie. De prijs is €12,50 per persoon inclusief koffie.

Over de Maand van de Filosofie

Jaarlijks worden in april door heel Nederland en Vlaanderen filosofische activiteiten georganiseerd rondom het thema van de Maand van de Filosofie. In 2022 staat de maand in het teken van intimiteit en vreemdheid. Elk jaar verschijnt er een nieuw filosofisch essay en kinderboek. De Socratesbeker wordt uitgereikt aan het beste filosofieboek van het afgelopen jaar. Hoogleraar Paul Verhaeghe neemt hierin het voortouw als auteur van het essay. Het kinderboek wordt dit jaar geschreven door Mirjam Oldenhave.

Datum: 

Dinsdagavond 5 april a.s. van 20.00 tot 22.00 uur

Prijs:

12,50 inclusief koffie

Locatie:

Bibliotheek Zevenaar in de Turmac Cultuurfabriek